23948sdkhjf

Westcon skal fikse Hurtigrute-skip på 10 dager

Mandag denne uka kom MS «Fridtjof Nansen» til dokken hos Westcon. Skipet gikk på grunn 12. januar i år, og fikk skader på skroget. Målet er å få reparert skipet på 10 dager.

Nå jobber de ansatte ved verftet i Florø på spreng for å få Hurtigrutens ekspedisjonsskip klart.

Det første som ble gjort var å få fartøyet på plass i tørrdokken, noe som tok en times tid, skriver Firdaposten. Tre slepebåter hjalp til med å få skipet på plass, et arbeid som krever presisjon og tålmodighet.

Skipet fikk en større flenge i skroget da det grunnstøtte på et cruise mellom Lofoten og Flåm 12. januar. 398 passasjerer var om bord, men skipet kunne gå for egen maskin til Måløy, der det ble gjort arbeider for få forberede seilasen til Florø.

Skader på skroget

– Nå setter vi inn mannskap som skal jobbe med utbedring av stålskadene på skroget, under vannlinjen. Vi har stor pågang i dokken for tiden. Målet er å være ferdig innen 10 dager, sier Terje Totland til Firdaposten. Han er ansvarlig for skipsreparasjoner og service hss Westcon.

I tillegg til flengen i skroget, skal også det elektriske anlegget repareres.

Mange oppdrag

Westcon-verftet har mer enn nok å gjøre om dagen, og i tillegg til å fikse MS «Fritjof Nansen», foregår det arbeider på KV «Svalbard», leteriggen «Ocean Endeavor» og på fem av Fjord1s gassferjer. Totland opplyser at flere båter venter på oppdrag, så det er bare å jobbe på, som han sier til avisa.

Det er spesielt mye sveisearbeid som skal skje på cruiseekspedisjonsskipet. Om lag 30 ansatte vil være i sving med utbedringsarbeidene.

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.453