23948sdkhjf

Aibel skal gjøre Equinor-jobber for 5,5 milliarder

Fredag ble en jubeldag for Aibel. Da sikret selskapet en langvarig rammeavtale for vedlikehold og modifikasjoner (VEM) med Equinor. Dette vil utgjøre arbeid for om lag 5,5 milliarder kroner.

Ikke rart at dagen ble en jubeldag for Aibel.

– En svært viktig rammeavtale for Aibel, sier konsernledelsen i en pressemelding.

Bakgrunnen for jubelen er at Equinor har bestemt seg for å utøve en treårs-opsjon på rammeavtalene for VEM med Aibel. Oljeserviceselskapet anslår at dette vil omfatte arbeid for til sammen 5,5 milliarder kroner i tidsrommet.

Til lands og til vanns

I pressemeldingen fra Aibel går det fram at forlengelsen omfatter vedlikehold og modifikasjon på 10 offshore-anlegg og fem landinstallasjoner. Avtalene vil utgjøre en vesentlig andel av Aibels aktivitet de nærmeste årene.

Den nåværende rammeavtalen gjelder til februar 2023 og den forlenges altså nå til å gjelde ut februar 2026.

– Rammeavtalen er svært viktig for Aibel og representerer et fundament i det omfattende samarbeidet vi har med Equinor. VEM-kontrakten gir betydelig aktivitet, ikke minst i Nord-Norge, og vi er svært fornøyde med å få fornyet tillit fra Equinor, som vi har et godt, omfattende og langsiktig samarbeid med. Avtalen vil gi interessante arbeidsoppgaver og god forutsigbarhet for de cirka 1.000 ansatte som årlig jobber i rammeavtalen fra våre kontorer, verft og på installasjonene til havs og på land, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Sikrer god aktivitet

Mye av arbeidet som Aibel skal gjøre for Equinor vil falle på selskapets verft i Haugesund, og til Haugesunds Avis (HA) sier verftsleder Lars Inge Hellestveit, at dette er særdeles gode nyheter. Han legger til at det sikrer god aktivitet i framtiden, selv om det ikke er større moduler eller plattformer som skal bygges.

- Men det er kontinuerlig vedlikeholdsarbeid som gir påfyll. Den gir oss forutsigbarhet. Den er viktig for oss på Haugalandet, men også for Aibel i hele Norge, sier han.

Han oppfatter den nye opsjonen som en tillitserklæring.

  

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142