23948sdkhjf

Kommunen venter fortsatt på penger etter at russisk tråler sank

Både Tromsø Havn og Kystverket har fått pengene sine etter den voldsomme brannen på det russiske fartøyet «Buhka Naezdnik» i Breivika i Troms havn. Men kommunen har ennå ikke fått pengene enda.

I september i fjor inngikk Tromsø Havn et forlik med rederiet på 1,54 millioner kroner. Kravet var på til sammen 3,8 millioner.

Kystverket har fått utbetalt 5,3 millioner kroner etter brannen, melder Nordlys.

Men Tromsø kommune sitter igjen med et krav på til sammen 1,1 millioner kroner. Det er primært Tromsø brann og redning som har dette utestående kravet hos rederiet. Kommunen avventer derfor fortsatt en tilbakemelding fra forsikringsselskapet til det russiske rederiet som eier «Bukhta Naezdnik».

Fortsatt uavklart

«Erstatningsoppgjøret fra Tromsø Brann og Redning KF etter trålerbrannen er fortsatt ikke avklart med reders forsikringsselskap», opplyser kommuneadvokat Jørgen Aas Eide til Nordlys.

Det er fortsatt avklart hva som skjedde da fartøyet begynte å brenne og senere sank da det lå til havn i Breivika. Rederiet mener at skipsverftet Tromsø Mekaniske var årsaken til brannen, fordi verftet holdt på med varmearbeid i bauten av båten, og at dette forårsaket brannen.

Dette har Tromsø Mekaniske avvist.

Kilde: Nordlys

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078