23948sdkhjf

Askim-verksted fikk tredoblet strømregningen

- Vi skal selge ganske mange tonn stål for å ta igjen for de økte utgiftene vi har, sier daglig leder Jens Mellquist ved Askim Mekaniske Verksted til Smålenenes Avis.

Stadig flere bedrifter får nå så høye strømregninger at det på sikt kan gå utover driften.

En av dem er Askim Mekaniske Verksted (AMV). I desember mottok daglig leder Jens Mellquist en strømregning som var tre ganger høyere enn normalt, og som dermed havnet på en kvart million kroner.

5000 kvm skal varmes opp

Til Smaalenenes Avis sier han at han ikke tåler mange månedene med slike høye strømregninger. Han forteller at bedriften har 5000 kvadratmeter med åtte meters takhøyde. Dette skal varmes opp, og det samme skal maskinene som bedrifter bruker til å produsere.

MYE TONN MED STÅL: - Vi skal selge ganske mange tonn stål for å ta igjen for de økte utgiftene vi har, sier daglig leder Jens Mellquist ved Askim Mekaniske Verksted. FOTO: YOUTUBE

- I desember fikk vi regning på 248.000 kroner, inkludert moms. Fordi vi har en forvaltningsavtale på strøm gjennom konsernet så var regningen godskrevet nær 100.000 kroner inkludert moms. Det er fortsatt tre gangeren det vi vanligvis har i strøm, sier han til lokalavisa.

Kan bli kritisk

- Vi skal selge ganske mange tonn stål for å ta igjen for de økte utgiftene vi har, sier han videre, og forteller videre at hvis det fortsetter sånn kan det bli kritisk for bedriften, ikke minst med tanke på at bedriften også skal håndtere koronapandemien.

Men han understreker at de kommer til å overleve, men at dette skyldes at de har et sterkt konsern i ryggen som bidrar med midler. Men at det går utover bunnlinja er det liten tvil om, og at dette til slutt medfører høyere priser ut til kundene.

MANGE KUNDER: Askim Mekaniske Verksted leverer produkter til mange ulike kunder, deriblant HENT, Hydro og Aker Solutions. FOTO: ASKIM MEKANISKE VERKSTED

Ikke forskjellsbehandling

Det Mellquist ikke forstår er hvorfor landbruket får kompensasjon på sine strømutgifter, mens små og mellomstore bedrifter i næringslivet for øvrig ikke får det. Han understreker at han forstår hvorfor landbruket får kompensasjon, men at det ikke burde være forskjellsbehandling for annet næringsliv.

AMV leverer produkter til HENT, Hydro og Aker Solutions for å nevne noen av kundene.

 

Kilde: Smaalenenes Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
MMC First Process lanserer miljøfond
DeepOcean i samarbeid om å utføre miljøstudier offshore
Grunnrenteskatt: Verft taper oppdrag for 700 millioner
SSAB gjør endringer etter nabo-klager
Otto Olsen sikter mot å bli CO2-nøytrale med solcellepanel
Gruvebil laget av fossilfritt stål
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.173