23948sdkhjf

SINTEF satser i Kongsberg

Nærhet til et av de mest spennene teknologimiljøene i Norge har vært avgjørende for at SINTEF nå etablerer seg i Kongsberg.

SINTEF etablerer seg i Teknologiparken og skal leie kontorer hos Kongsberg Innovasjon. Sist fredag var det høytidelig åpning og avduking av skiltlogo på stedet.

– Vi har jo samarbeidet før, men det skjer noe med synergier når vi nå etablerer oss på stedet, sier direktør i SINTEF Manufacturing, Silje Aschehoug, til Laagendalposten.

Geir Håøy er konsernsjef i Kongsberg Gruppen, og han virker ikke så veldig overrasket over at SINTEF nå velger å satse i Sølvbyen. Han sier til at lokalavisa i byen at han er både ydmyk og at han store forventninger til å få forskningsinstituasjonen til Kongsberg.

Rett sted

– Er det noe sted SINTEF bør ha kontor, så er det her i Kongsberg – Norges teknologihovedstad, sier han.

Aschehoug forteller at man på sikt ser for seg at flere forskere kan ha sin daglige base i den tidligere Buskerud-byen. I begynnelsen vil det nemlig være litt ambulerende virksomhet som gjelder, men at dersom samarbeidet viser seg å være fruktbart, vil man kunne lyse ut flere stillinger. Det er spesielt forskere med bakgrunn innen produksjonsfag som da er ønskelig.

Dette er SINTEF:

  • SINTEF er et norsk forskningsinstitutt, organisert som en frittstående allmennyttig stiftelse. De har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.
  • SINTEF driver forskning innen teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap.
  • Instituttet ble etablert i 1950 under navnet Selskapet for industriell og teknisk forskning - SINTEF er forkortelsen av dette navnet.
  • SINTEF Manufacturing som flytter inn i lokalene til Kongsberg Innovasjon er Norges ledende forskningsmiljø innen vareproduksjon.
  • Deres ambisjon er å skape framtidens bærekraftige og konkurransedyktige produksjonsløsninger som gir økt konkurransekraft for vareproduserende industri i Norge.
  • Selskapet har ca 100 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, med avdelinger i Trondheim, Ålesund, og Horten. Deres spisskompetanse er innen industriell robotikk og automatisert produksjon, digitale produksjonsløsninger (industri 4.0), integrert produkt- og produksjonsutvikling, materialteknologi, sirkulær manufacturing, verdikjedestyring og effektiv produksjon.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111