23948sdkhjf

To metallbedrifter frykter nedleggelse

Horten-bedriftene Sias og Sipro frykter for nedleggelse dersom de ikke finner nye lokaler raskt.

Bakgrunnen er at Sias og Sipro, som begge tilhører samme konsern, må ut av lokalene de er i dag. Sias har ordre på 30 millioner kroner, og målet er å finne nye lokaler raskt. Men det kan bli vanskelig.

Ifølge Gjengangeren må metallbearbeidingsbedriftene ut av lokale før sommeren. Mange av de ansatte har vært med siden Sias ble startet opp for mer enn 30 år siden.

Frykter for fremtiden

– Vi frykter for fremtiden til bedriften dersom vi ikke har en løsning innen vi må flytte ut, forteller daglig leder Lene T. Kristoffersen, til avisa. Sias og Sipro holder i dag til vegg-i-vegg i Horten Industripark.

Den daglige lederen forteller at de har fått kort tid fra de fikk beskjeden om at de måtte ut av eksisterende lokaler. Og kommunen har ikke klart å finne nye til dem. Da gjenstår muligheten til å bygge et nytt bygg, men det tar også tid.

Slik situasjonen ser ut nå, er det mulighet for å få bygget et nytt verksted for begge bedriftene vest for Kopstadkrysset i Tønsberg kommune. Man venter et svar om to-tre uker på dette.

21 og 13 ansatte

- Men vi frykter for å måtte legge ned bedriften, sier Kristoffersen. Hun opplyser at Sias (tidligere Solberg Industrier AS) har 21 ansatte, mens Sipro har 13 ansatte.

Det var Solberg Industrier som i sin tid eide bygget de er i. Men dette ble solgt, og planene om riving for å sette opp et nytt bygg har vært kjent lenge.

- At det skal skje til våren, kan umulig være noen overraskelse. Bygningen er i så dårlig forfatning at den ikke lenger er drivverdig, sier Odd-Rune Nærsnes ved Horten Industripark, som nå eier bygningen.

Dårlig økonomi

Gjengangeren skriver at det ikke en overraskelse at Sias og Sipro har slitt med økonomien over lang tid. Det var også en av årsakene til Sias solgte bygget til Horten Industripark. Etter en omstrukturering mener man at selskapene nå kan møte utfordringene på en ny og bedre måte.

Tallene fra Brønnøysundregistrene vise at Sipro i 2020 hadde et resultat før skatt på 3,3 millioner kroner. Sias hadde driftsinntekter på 49,7 millioner i fjor, mot 74,7 millioner i 2019. Resultatet var minus 4 millioner i 2019 og pluss 1,4 millioner i 2020.

Kilde: Gjengangeren

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125