23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen samles ett sted i Horten

Kongsberg Gruppen har besluttet å flytte til Horten Industripark (HIP) i 2025. Her skal det bygges et helt nytt bygg som kan samle konsernets virksomhet i byen, som i dag er spredd på seks adresser.

- Vi vokser stadig i Horten, og i dag kan vi glede oss over at styret i Kongsberg Gruppen har valgt å investere videre for fremtiden her. Et nytt bærekraftig bygg, ved vannkanten og utformet for vår virksomhet er i ferd med å bli en realitet, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime, forretningsområdet som er arbeidsgiver for for 900 av de om lag 1150 Kongsberg-ansatte i Horten i dag.

46.000 kvadratmeter

Det nye bygget på HIP er foreløpig bare på tegnebrettet, og mye detaljering gjenstår før bygget er ferdig. Da vil 46,000 kvadratmeter stå klare til bruk. Selve flytteprosessen er forventet å finne sted i andre halvdel av 2025.

Det har vært viktig for Kongsberg Gruppen å finne en løsning som gjør at selskapet kan forbli i Horten med den virksomheten de har her.

– Vi ønsker oss et effektivt og miljøbevisst bygg, både med tanke på kontordelen og industriproduksjonen. Vi har blant annet behov for å et nøye planlagt anlegg for produksjon av undervannsrobotikk og hydro akustikk, slik at vi kan møte fremtidens etterspørsel av våre verdensledende produkter. I tillegg har vi et stekt ønske om å forbli i Horten med tanke på byens gode teknologikompetanse, sier Egil Haugsdal.

– Vi gleder oss stort over denne satsingen. Kongsberg Gruppen er en motor for teknologiutvikling i Horten kommune, og det blir veldig spennende å se det nye signaturbygget når det står ferdig. Jeg er ekstra glad for å se at skissene så langt viser at bygget skal tilpasses de historiske byggene som allerede ligger i Industriparken, sier Karl Jørgen Tofte, næringssjef i Horten kommune.

Leieavtale

Den planlagte bygningen blir et kombinert industri- og kontorbygg og skal eies av Horten Industripark. Kongsberg Gruppen inngår en langsiktig leieavtale med dette selskapet.

- Vi er godt i gang med å bygge et levende kompetanse- og industrimiljø i Horten Industripark, og er stolte over at Kongsberg Gruppen har valgt oss som partner. Nå skal vi jobbe sammen videre for å skreddersy og detaljere ut lokalene til deres behov, sier Odd Rune Nærsnes, daglig leder i HIP.

Av de seks eksisterende adressene til KONGSBERG i Horten, så er det to anlegg som selskapet eier selv, resten er leide lokaler. Lokasjonen på Bekkajordet skal etter planen selges til HIP, mens Strandpromenaden 50 skal fortsatt eies av Kongsberg Eiendom Holding.

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078