23948sdkhjf

Russisk krigsskip ikke årsak til at frakteskipet "Bugnfjord" sank

Sist fredag sank det norske frakteskipet «Bugnfjord» i farvannet mellom Sverige og Danmark. Nå går det fram at det ikke var et russisk krigsskip som var årsaken til hendelsen.

Det var dramatisk da det norske frakteskipet fikk slagside og deretter sank om lag 20 km nord for kysten ved danske Gilleje.

De fem om bord ble reddet ved å bli heist opp i et helikopter. Redningsaksjonen var både omfattende og dramatisk der både svenske og danske myndigheter deltok.

Påstand om russisk krigsskip

Raskt ble det framsatt en påstand om et russisk krigsskip bidro til at frakteskipet sank ved å ha «sjikanert» skipet. Mistanken om dette oppsto etter at det britiske sikkerhetsfirmaet EOS Risk Group åpent framsatte bekyldningene i en tweet,skriver fremtidenslogistikk.dk.

Selskapet valgte etter en stund å trekke tilbake påstanden.

Last forskjøv seg

Det russiske krigsskipet var ikke årsaken til ulykken, heter det fra danske myndigheter. Videre har rederiet Fosenkraft, som eier frakteskipet, gått ut og sakt at ulykken skjedde fordi den forurensede jorda som fartøyet fraktet, plutselig forskjøv seg i lasterommet, og at dette var dette som forårsaken at «Bugnfjord» fikk slagside. Dårlig vær medvirket til dette.

Ifølge danske sjøfartsmyndigheter ligger nå «Bugnfjord» på 24 meters dyp, og det er satt opp en vrakbøye på stedet i tillegg til at det er sendt ut en generell advarsel til skipsfarten i området.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11