23948sdkhjf

Bilfrakteskipet sank: 2000 Audier forsvant i havdypet

I begynnelsen av mars sank bilfrakteskipet «Feilcity Ace». Da hadde skipet vært herjet av brann i 14 dager. Nå foreligger oversikten over hvilke bilprodusenter som ble hardest rammet av hendelsen.

«Felicity Ace» hadde om lag 4000 biler om bord da det begynte å brenne og etter er par uker sank – til tross for iherdig redningsinnsats fra portugisiske myndigheter.

Frakteskipet sank utenfor Azorene. Mannskapet på 22 ble reddet ved hjelp av helikopter.

Startet i lasterommet

Da var skipet på vei fra tyske Emden til USA med splitter nye luksusbiler, i tillegg til noen sjeldne bruktbiler, men disse kom aldri fram til kundene i USA. Brannen skal ha startet i et lasterom, og spredde seg raskt til bilene på skipet.

Nå skriver TV2 at nettstedene importinfo.com og carscoop.com har klart å fange opp hvilke bilprodusenter som ble hardest rammet av brannen. Volkswagen var tidlig ute og opplyste at de hadde mange biler om bord.

Nær 2000 Audier

Opptellingen viser at Audi hadde 1944 biler om bord, Porsche 1117, Volkswagen 561, Bentley 189 og Lamborghini 85 biler om bord.

En noe spesiell historie gjaldt for den sjeldne Honda Prelude-modellen fra 1996. Den skulle restaureres i USA, men eieren fikk aldri bilen, og han får heller ikke erstatning da den manglet de nødvendige forsikringene.

 

Kilde: TV2

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112