23948sdkhjf

Vår Energi bygger strategisk samarbeid mellom leverandører

Vår Energi tar aktivt grep for å styrke leverandørsamarbeidet i anbud om ny kontrakt for fabrikasjon og installasjon av havbunnsutstyr. Samarbeidsmodellen gir økt effektivitet og miljøgevinst.

Anbudet som gjelder for fabrikasjon og installasjon av havbunnsutstyr for hele den opererte porteføljen på norsk sokkel, legger opp til at leverandører leverer innenfor et trepartssamarbeid om felles løsninger i motsetning til en tradisjonell modell med flere del-leveranser. 

- Gir mer effektive løsninger 

- Vi mener strategiske samarbeid mellom leverandører vil gi bedre og mer effektive løsninger. Med tidlig involvering i prosjekter vil man sikre både smartere og mer effektiv planlegging og gjennomføring. Økt samhandling er ventet å skape merverdier for alle parter, og bidra til bærekraftig utvikling, sier Annethe Gjerde, VP Procurement & Contracts i Vår Energi.  

Vår Energi arbeider for å legge til rette for økt samarbeid mellom oljeselskap og leverandører i hele verdikjeden med en klar målsetning om en mer bærekraftig og effektiv utvikling og produksjon av olje og gass fra norsk sokkel.   

- Vi jobber kontinuerlig med å finne smartere måter å jobbe på. Vi ser at et bredere, mer åpent og langsiktig samarbeid mellom leverandører og operatør reduserer kostnader og øker effektivitet. Vi mener forenkling, standardisering, og kontinuerlig forbedring vil gi mer bærekraftig produksjon av olje og gass, sier Torger Rød, adm. dir. i Vår Energi  

Planlegger for høyt aktivitetsnivå

Vår Energi planlegger for et høyt aktivitetsnivå på sokkelen de kommende årene. Nye funn i Nordsjøen og Barentshavet, og levetidsforlengelsen av Balder-feltet er eksempler på prosjekter som vil skape spennende muligheter for leverandørindustrien i tiden fremover.  

Kontrakten for fabrikasjon og installasjon av havbunnsutstyr vil etter planen annonseres i løpet av første kvartal 2022. 

Kilde: Vår Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156