23948sdkhjf

Westcon vant million-kontrakt – investerte i ny subsea-hall

Million-investering av en ny subsea-hall kommer godt med når Westcon Yard skal ferdigstille moduler til det store Breidablikk-feltet.

Det var i juni i fjor at det ble kjent at TechnipFMC hadde gitt Westcon i Florø et større oppdrag til Breidablikk-feltet.

Nå er arbeidene i gang ved verftet, og det er moduler på mellom seks og 45 tonn som skal gjøres ferdig ved Westcon-verftet, skriver Firdaposten.

Største subsea-kontrakten

Kontrakten er den største subsea-kontrakten som Westcon noen gang har fått, og siden i fjor sommer har verftet jobbet målrettet med prosjektet. I februar skal de første sju av i alt 13 moduler leveres. Prestisjeprosjektet resulterte i at verftet måtte bygge en ny subsea-hall for å få gjort jobben, som har en verdi på om lag 50 millioner kroner.

Utbyggingen av Breidablikk-feltet er det største prosjektet i regjeringen krisepakke til olje- og gassnæringen i forbindelse med koronapandemien.

Firdaposten skriver at feltets produksjonsstart er planlagt første halvår 2024. Totalt vil hele prosjektet koste om lag 18,6 millioner kroner, og Equinor har regnet ut at det vil kunne gi 11.000 årsverk i prosjektfasen.

- Breidablikk-prosjektet er den mest omfattende kontrakten i form av tall strukturer og kompleksitet vi har hatt i Westcon Subsea. Alle strukturene, eller rammene om du vil, lager vi seksjonshallen vår. Så maler vi de før vi kjører de bort til den nye subsea-hallen vår, sier plassjef Ole A Smørdal til avisa.

Ferdigstilles og skal testes

I disse dager gjøres to av subsea-modulene ferdig, og de skal testes.Da kommer representanter fra TechnipFMC og sluttkunden Equinor for å foreta en kvalitetskontroll av modulene. Da blir det utført trykktesting andre tester med ROV, noe som skal simulere det som skjer offshore og under vann.

Kilde: Firdaposten

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157