23948sdkhjf

Stavanger Steel: De første må slutte allerede i januar

Innen sommeren neste år skal Stavanger Steels stålverk på Jørpeland være historie. Men allerede i januar slutter de første.

For det er en del av de ansatte stålverksarbeiderne som allerede har mottatt oppsigelsen, og disse har fått beskjed om at det er slutt på jobben ved det tradisjonsrike stålverket allerede på nyåret.

Avisa Strandbuen skriver videre at andre slutter utover våren etter hvert som oppsigelsestiden går ut og det ikke er arbeid til dem lenger.

Følger ansiennitetsprinsippet

Noen av de ansatte har imidlertid seks måneders oppsigelsestid, og skal dermed jobbe fram mot sommeren neste år.

Daglig leder ved verket, Rasmus Nordbø, forteller til avisa at de stort sett følger ansiennitetsprinsippet for oppsigelse. De som har vært der lengst får seks måneders oppsigelsestid, de med kortere ansettelsestid får kortere tid på å finne seg en ny jobb. I tillegg må det også tas hensyn til behov for ansatte ved de enkelte avdelingene.

Avdeling for avdeling

– Vi stenger ned avdeling for avdeling etter hvert som vi ikke har mer arbeid. Foreløpig ser det ut til at smelteverket vil være i drift til ut februar og så legges det ned avdeling for avdeling etter hvert som arbeidet avsluttes, sier Nordbø til lokalavisa.

Til sammen er det 77 ansatte som mister jobbene sine ved Stavanger Steels stålverk i Jørpeland.

 

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078