23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen igjen; Flere hundre arbeidsplasser til Rygge

Kongsberg Aviation Maintaenance Services (KAMS) får mer å gjøre i årene som kommer. Det betyr økt aktivitet og flere 100 nye arbeidsplasser på Rygge.

Nyheten om at KAMS, som er en del av Kongsberg Gruppen (KOG), skal satse ytterligere på Rygge, kommer bare et par dager etter at Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) sa det var behov for 30-40 nye ingeniører, system- og softwareutviklere og på Rygge.

Nå varsler KAMS at det skal investeres kraftig på flystasjonen i tidligere Østfold, og at det vil vær behov for flere 100 ansatte de kommende årene.

Det skjer bare to år etter at KOG gjorde ferdig anlegget ved Rygge.

Fra 30 til flere 100 ansatte

– KAMS er veldig fornøyd med oppstarten på Rygge. Anlegget vi har bygget huser verkstedbygg, testcelle for flymotorer og 30 ansatte. Nå har vi fått indikasjoner fra våre kunder om at volumet blir langt større, og aktiviteten vesentlig høyere, sa daglig leder for KAMS, Atle Wøllo, daglig leder i KAMS, da nyheten ble gjort kjent tirsdag.

I første omgang vil det være behov for 50 nye teknikere, i tillegg til 50 som skal jobbe i støtteapparatet ved KAMS’ anlegg på Rygge.

STO FERDIG I 2019: KAMS' bygg på Rygge ble reist i 2019. Nå skal det ansettes flere ved senteret. FOTO: HENNING IVARSON

Bakgrunnen for satsingen er at KAMS vil ha hovedansvaret for å vedlikeholde og gjøre servicearbeid på de 52 nye f-35 Lighting 2-jagerflyene, som vil ta over for F-16. .

«Dermed vil KAMS' anlegg på Rygge flystasjon være én av bare fire steder på verdensbasis hvor F-35-motorer blir reparert», skriver Moss Avis.

Lokal rekruttering

KAMS ønsker å rekruttere lokalt, da det viser seg at andre enheter i Kongsberg Gruppen har hatt svært god suksess med slik rekruttering. Det viser seg nemlig at lokalt ansatte forblir lenger i selskapet, noe man ikke minst har erfart på Kongsberg.

- Vi har behov for alt fra teknikere til toppsjefer, sa Lerøy under pressekonferansen tirsdag.

KAMS har til sammen 340 ansatte fordelt på tre steder. Omstningen ligger på 650 millioner kroner. Det er bare to år siden at Kongsberg Gruppen ble majoritetseier i selskapet.

Jobbet i mange år med å skaffe arbeidsplasser

Ordfører i Moss kommune, Hanne Tollerud, måtte for andre gang på få dager bruke smilebåndene da KOG lanserte sine planer tirsdag.

Mosseregionens Næringsråds leder sier til Moss Avis at det som nå skjer på Rygge flystasjon, er resultat av mange års arbeid for å skaffe arbeidsplasser til regionen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094