23948sdkhjf

Oljeserviceselskapet Hitec satser på plast

Hitec Products etablerer nå et eget selskap som skal produsere modulbaserte gjenvinningsanlegg for plast.

Hitec Products leverer til daglig ulike elektrohydrauliske kontrollsystemer for ventiler og rørsystemer til gass- og oljenæringen.

Nå har imidlertid selskapet sett seg lei på at mye av lasten som i dag gjenvinnes mekanisk ikke har en kvalitet som tilfredsstiller kravene til næringsmiddelindustrien, vannforsyning og farmasøytisk industri.

Avansert prosess

Det er Stavanger Aftenblad som skriver at Hitec Products nå vil satse på plast. Ifølge avisa skal gjenvinningen skje gjennom en avansert prosess som bryter ned plasten til sine opprinnelige byggesteiner.

- Dermed får vi et produkt som kan brukes til ny, jomfruelig plast. Og dette vil være av høy kvalitet, sier daglig leder i selskapet, Tor Atle Deisz. Han legger til at oljebransjen nok er på hell, og han har derfor stor tro på at miljøvennlig plastgjenvinning vil bli stort. Diesz sier at planen er å hevde seg internasjonalt innen dette markedet.

100 ANSATTE: Hitec Products holder til på Sola og har om lag 100 ansatte. FOTO: HITEC PRODUCTS

Pointbreak

Det nye datterselskapet har fått navnet Pointbreak, og et pilotprosjekt skal testes ut på nyåret. Den daglige lederen sier at Hitec Products har mer enn 20 millioner kroner på prosjektet. Det søkes nå om patent på løsningen.

Hitec Products har alliert seg med plast- og teknologispesialist-selskapet Norner.

Med deres nye moduler vil man kunne gjenvinne 70 prosent av plasten mot dagens 30 prosent. Hver modul skal kunne resirkulere 8 til 10.000 tonn plast i året, skriver Aftenbladet.

Hitec Products har om lag 100 ansatte og holder til på Sola. I fjor omsatte selskapet for 370 millioner kroner med et resultat før skatt på 42 millioner kroner.

 

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109