23948sdkhjf

Rettssak: Styrmann seilte inn i brua – innrømmet å ha sovnet

Det som skulle være et vanlig rutineoppdrag for styrmannen endte galt. Båten han førte kjørte rett inn i Nordhordlandsbrua etter at han hadde duppet av et par-tre minutter. Nå er han dømt.

Styrmannen hadde seilt denne ruta mange ganger tidligere, men trøtthet natt til 6. juni 2019 medførte at han duppet av noen minutter. Da feide båten han førte rett i brua.

Lastebåten fikk så store skader at den ble kondemnert, og skadene på brua ble beregnet til mer enn ni millioner kroner.

Tilsto

Nylig møtte styrmannen i Hordaland tingrett. Her var han ifølge Bergensavisen (BA) siktet for ikke ha navigert i samsvar med sikkerhetsloven.

I retten kom styrmannen med en uforbeholden tilståelse, og han forklarte at han var alene i styrhuset da sammenstøtet skjedde. Inne i styrhuset duppet mannen av, og da han våknet forsøkte han forgjeves å bakke båten. Han fikk sakket farten, men ikke nok til å unngå sammenstøt.

SOVNET: Styrmannen sovnet og kjørte lastebåten rett inn i brua. FOTO: RS KRISTIAN GERHARD JEBSEN 2

Store konsekvenser

I retten forklarte mannen, ifølge BA, at han ikke burde ha satt seg på stolen i styrhuset. Det var da han sovnet.

Sammenstøtet har fått store konsekvenser for mannen, som mistet jobben. Han har også fått mye «drittslenging» etter at saken ble en større sak i mediene.

I dommen fra Hordaland tingrett går det fram at «uaktsomheten var grov» siden han ikke var i stand til å føre båten i tråd med regelverket. Han var for trøtt til dette.

Mannen ble i tingretten dømt til 21 dagers betinget fengsel og 30.000 kroner i bot.

Kilde: Bergensavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078