23948sdkhjf

Utbyggingen av fornybar energi går for sakte, mener IEA

Selv om 2021 blir et rekordår for fornybar energi, går det for sakte i forhold til å redde klimaet.

Det skriver Det Internasjonale Energibyrået (IEA) i en fersk rapport om fornybar energi.

I en pressemelding fra byrået går det fram at vi bygger solkraft, vindkraft og vannkraft som aldri før, og fornybar kraft ligger an til å slå rekorden fra 2020.

– Veksten i fornybar energi går raskere enn noen gang, og støtter opp om framveksten av en global energi-økonomi, skriver byrået i pressemeldingen.

Går for sakte

Men det er et alvorlig skjær i sjøen, for selv om det blir satt rekord i år, går det for sakte i forhold til klimaendringene. IEA skriver at det på verdensbasis blir installert 290 gigawatt med ny kapasitet innen fornybar energi i år. Og det meste av den fornybare energikapasiteten kommer nå fra solenergi, deretter følger vindkraft og vannkraft på lista.

«Vi har rett og slett enorme mengder kull-, olje- og gasskraft som skal erstattes. I tillegg skal millioner av mennesker løftes ut av fattigdom. Det krever også energi», skriver byrået.

For å kunne nå 1,5-gradersmålet må veksten innen fornybar energi være 80 prosent høyere enn nivået i dag. Da også kan man nå «netto null»-målet i 2050, ifølge IEA.

 

Kilde: Det Internasjonale Energibyrået (IEA)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109