23948sdkhjf

KOG og Qatar-dramaet: - Pressefrihet er viktig for oss

I 2019 inngikk Kongsberg Gruppen (KOG) en større kontrakt med Qatar. Etter arrestasjonen av to NRK-journalister understreker kommunikasjonsdirektøren i konsernet, at pressefrihet er viktig for dem.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i KOG vil ikke overfor Laagendalsposten kommentere arrestasjonen av de to NRK-journalistene, men sier at konsernet er opptatt av pressefrihet.

- I alle vi er engasjert er vi opptatt av pressefrihet. Det skal kunne lages kritisk journalistikk i landet uten forhåndsgodkjenning. Prinsippet om pressefrihet er viktig for oss, sier Lie til lokalavisa.

Det var i 2019 at KOG inngikk en kontrakt med Quatar-selskapet Raython om luftvernsystemet NASAMS. Kontrakten var verd 5,6 milliarder kroner.

Lang erfaring

Norsk Industri har mer enn 50 års erfaring med å være i Quatar. Norsk Hydro har for eksempel vært der lenge. Lie sier at KOG har ordnede forhold for sine ansatte i landet, og at de følger internasjonale arbeidsbetingelser. Han sier til Laagendalsposten at de har valgt å gå inn i landet fordi det ligger store muligheter – ikke minst innen maritim næring og forsvarsindustrien.

ARRESTERT: NRKs sportsjournalist Halvor Ekeland ble arrestert i Qatar nylig. SKJERMDUMP: NRK

- I tillegg håper vi at vi gjennom våre underleverandører kan hjelpe til med å påvirke utviklingen i en positiv retning, legger han til.

Våpendebatt på Kongsberg

Samme dag som de to NRK-journalistene ble sluppet fri fra Qutar, ble det arrangert en debatt om våpen-eksport, -produksjon og etikk i Kongsberg Kirke. Der deltok kjente navn som Julie Wilhelmsen fra Norsk utenrikspolitisk institutt, Bernt Hagtvet fra Universitetet i Oslo, Trond Bakkgevig og KOGs  direktør for kommunikasjon, samfunnskontakt og bærekraft, Even Aas.

Debatten ble arrangert i kjølvannet av konflikten som er oppstått rundt KOGs sponsorat til Kongsberg Jazzfestival.

 

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125