23948sdkhjf

Kina årsak til at råstål-produksjonen går ned med nær 11 % i oktober

Verdens råstål-produksjon går fortsatt nedover. I oktober var det en nedgang i denne produksjonen på hele 10,6 prosent sammenliknet med samme måned i 2020.

Det er Worldsteel som skriver dette. 64 land med verdens største råstål-produsenter rapporterer til Worldsteel månedlig, og etter noen måneder med positiv utvikling, har det i høst vært en mindre tilbakegang i råstål-produksjonen. Tallene som rapporteres inn til Worldsteel utgjør om lag 98 prosent av verdens råstål-produksjon.

I oktober ble det produsert 145.7 millioner tonn med slikt stål på verdensbasis. Det betyr altså en nedgang på hele 10,6 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Selv om det var en økning av råstål-produksjonen i Afrika på 241, prosent, så var det solide tilbakeganger i de andre og mer viktige markedene. Asia og Oseania hadde en nedgang på 16,6 prosent og Midt-Østen en tilbakegang på 12,7 prosent. I EU var råstal-produksjonen opp med 6,4 prosent og også Europa utenfor EU hadde en økning (7,7 prosent).  Nord-Amerika økte med 16,9 prosent, mens Sør-Amerika økte med 12,1 prosent.

Kina med kraftig tilbakegang

Kina er verdens største råstål-produsent, og I oktober i år opplevde landet en tilbakegang i sin produksjon på hele 23,3 prosent sammenliknet med oktober i fjor.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063