23948sdkhjf

Koronautbrudd hos Hå Element – 13 smittet

Hos Hå Element på Jæren er 13 av de ansatte smittet av korona. Det har ført til redusert produksjon ved bedriften.

Det var før sist helg at det første smittetilfellet ved bedriften, som har mye maskiner og som produserer betong, dukket opp.

Da ba daglig leder Randi S. Egeland om at alle de 40 ansatte i produksjonen måtte teste seg, skriver Jærbladet.

Det resulterte i ytterligere ni smittede, og tre kom til mandag og tirsdag denne uka.

Ingen nysmitte onsdag

- Den gledelige nyheten er at det onsdag ikke ble meldt om flere tilfeller, sier Egeland til Jærbladet, som likevel karakteriserer situasjonen som dramatisk.

Sju av de 13 som nå har fått påvist korona ved bedriften er vaksinerte.

MINDRE PRODUKSJON: Produksjonen er nedskalert som følge av at 13 ansatte i produksjonen ved Hå Element er smittet av korona. FOTO: HÅ ELEMENT

– Vi oppfordrer folk så godt vi kan til å vaksinere seg, men om de ikke vil, så er det ikke noe vi kan gjøre med det. Det er en valgfri sak, sier Egeland.

Produksjonen går nå ikke for full maskin ved bedriften. De som er på jobb arbeider som best de kan, og så får man eventuelt varsle kunder ved slutten av uka om hva som blir forsinket.

Høye råvarepriser

Egeland forteller til lokalavisa at bedriften har vært svært lite påvirket av pandemien før fredag. Det har ikke vært registrert sykdomstilfeller blant de ansatte tidligere.

Det som imidlertid har vært den største utfordringen for Hå Elementer er prisøkningen på råvarer de seneste månedene. Ifølge Egeland har koronapandemien ført til at råvareprisene har økt med 30 til 40 prosent, og at det nå er den største utfordringen for bedriften.

Den daglige lederen understreker at det kun er ansatte på Varhaug som er rammet av korona, ikke ved avdelingen på Vigrestad.

Hå Element A/S er en selvstendig elementfabrikk uten tilknytning til noen fast entreprenør.

Landbruk og industri er hoved-produktområdene for Hå Element.

Hå element AS er eier av Hårr betong AS på Vigrestad, som er spesialprodusent av blant annet trapper og balkonger.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.162