23948sdkhjf

Prysmian med den største sjøkabelkontrakten i USA noensinne

Prysmian Group har sikret seg den hittil den største kabelkontrakten i USA, som har blitt tildelt av Dominion Energy Virginia til et konsortium bestående av Prysmian Group og DEME Group (en førende leder innenfor offshore).

Balance of Plant-kontrakten inkluderer en komplett pakke fra installasjon av fundamenter og transformerstasjoner til utvikling, fremstilling og installasjon av inter-array og eksportkabler til fremtidens største kommersielle havmøllepark i USA. Det er også en milepel for Prysmian Group, da det er første gang, at en kabelprodusent underskriver en Balance of Plant-kontrakt i havvindindustrien.

Den samlede verdien av kontrakten er på € 1,6 milliarder, hvorav omkring € 630 millioner relaterer seg til Prysmian.

Nærmere 1000 km med kabel

Den planlagte havmølleparken heter Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) og blir anlagt cirka 43 km ut fra kysten av Virginia Beach. Prysmian Group skal levere 560 kilometer med 3-leder 220 kV HVAC eksportkabler, med XLPE-isolering og tråds armering, samt 320 kilometer 3-leder 66 kV inter-array sjøkabler XLPE-isolering. Eksportkablene vil bli produsert i Arco Felice (Italia) samt i Pikkala (Finland), mens inter-array-kablene vil bli fremstilt i Nordenham (Tyskland).  

CVOW-prosjektet forventes å avsluttes i 2026 og er avgjørende for å hjelpe Commonwealth of Virginia med å nå sitt mål om å bli CO2-nøytrale i 2045. Havmølleparken vil bestå av 176 turbiner som er i stand til å levere 2,6 GW uavbrutt energi til 660.000 husstander årlig.

- USA et viktig marked

- Hos Prysmian Group betrakter vi USA som sentralt for vår vekststrategi. Hittil har President Bidens sterke engasjement i utviklingen av infrastruktur til understøttelse av energiomstillingen vært positivt for oss. Dominion Energy prosjektet representerer en ytterligere bekreftelse av vår rolle i å hjelpe våre kunder med å nå deres klimamål, uttaler Valerio Battista, CEO for Prysmian Group.

- DEME Group og Prysmian Group, som begge er førende innenfor deres eget felt, samarbeider om å tilby en samlet løsning til prosjektet. Dominion Energy besluttet å tildele Balance of Plant til det felles konsortium i lys av den unike kombinasjonen av finansiell styrke, erfaring, ekspertise, flåte og kabelforsyningskapasiteter, som er uten sidestykke i bransjen – og nødvendig for å redusere grensesnittrisikoer under prosjektutførelsen av et slikt storskala-prosjektkonkluderer Hakan Ozmen, EVP for Projects hos Prysmian Group.

Kilde: Prysmian Group

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109