23948sdkhjf

Solaas ny direktør klima og miljø

Benedicte Solaas er ansatt som ny direktør klima og miljø i Norsk olje og gass.

Solaas kommer fra stillingen som fagsjef klimapolitikk i Norsk olje og gass, og har hatt ulike stillinger i organisasjonen de siste åtte årene, deriblant nærmeste rådgiver til administrerende direktør. Hun har master i internasjonale relasjoner og statsvitenskap fra England og Russland.

– Med Benedicte får vi en direktør for klima og miljø som er svært kompetent, kjenner organisasjonen og næringen godt og har relevant fagbakgrunn. I tillegg har hun solid erfaring fra politikkutforming og kjennskap til EUs klimapolitikk som blir veldig viktig fremover, sier Anniken Hauglie, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Solaas overtar etter Hildegunn T. Blindheim, som blir ny administrerende direktør i Norsk olje og gass fra 15. november i år.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med næringen om å nå de ambisiøse klimamålene vi har satt oss. Klimakrisen er en av vår tids største utfordringer, og i vår bransje er vi tydelige på at vi vi må ta vår del av ansvaret. Derfor skal vi nå klimamålene ved å gradvis skape en ny og fremtidsrettet energinæring på norsk sokkel, hvor vi bruker kunnskapen og kompetansen fra olje- og gassvirksomheten til å satse på utvikling av lavutslippsteknologier som elektrifisering, energieffektivisering, lav- og nullutslippsdrivstoff som hydrogen og ammoniakk, CO2-fangst og -lagring, havvind og havbunnsmineraler. Norske lav- og nullutslippsløsninger som eksporteres til resten av verden vil tilrettelegge for store utslippskutt i Norge, Europa og resten av verden og være viktige bidrag for å nå globale klimamål. Jeg ser frem til å være en del av det viktige arbeidet med å omstille næringen, sier Solaas.

Solaas tiltrer i stillingen etter foreldrepermisjon i mars 2022. I mellomtiden fungerer Valborg Øverland Birkenes, fagsjef miljø i Norsk olje og gass.

 

Kilde: Norsk Olje og gass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078