23948sdkhjf

Meget sterkt kvartal fra Equinor

Equinor rapporterer et justert driftsresultat på 9,77 milliarder USD og 2,78 milliarder USD etter skatt i tredje kvartal 2021. Dette er ifølge analytikere et av de beste kvartalsresultatene fra noensinne for Equinor.

Driftsresultatet i henhold til IFRS var 9,57 milliarder USD, og IFRS-resultatet var 1,41 milliarder USD.

Tredje kvartal 2021 var kjennetegnet av:

  • Sterke resultater som følge av høyere priser og solid drift
  • Meget sterk kontantstrøm og fortsatt forbedring av justert netto gjeldsgrad(1) til 13,2 %
  • Optimalisert gassproduksjon og oppstart av Troll Fase 3
  • Kontantutbytte på 0,18 USD per aksje og økning av andre transje for tilbakekjøp av aksjer fra 300 millioner USD til 1 milliard USD

- Vi leverer sterke resultater i kvartalet som følge av høyere råvarepriser og solid drift. Streng kapitaldisiplin og en meget sterk netto kontantstrøm styrker balansen vår og forbedrer justert netto gjeldsgrad til 13,2 prosent, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor ASA.

- Globale økonomien på vei opp igjen

- Den globale økonomien er på vei opp igjen, men vi er fortsatt forberedt på svingninger i markedet knyttet til virkningene av pandemien. Det ekstraordinært høye nivået og de store endringene i Europeiske gasspriser understreker usikkerheten i markedet. Equinor har en viktig rolle som en pålitelig energileverandør til Europa, og vi har tatt grep for å øke gasseksporten for å møte den høye etterspørselen, sier Opedal.

- Det svært lønnsomme Troll Fase 3-prosjektet kom i drift, og Martin Linge-feltet har trappet opp produksjonen. Begge leverer gass til Europa produsert med lave utslipp. Våre store havvindprosjekter går framover i henhold til plan. Sammen med våre partnere nådde vi en viktig milepæl da East Coast Cluster i Storbritannia ble valgt som en av de to første klyngene for karbonfangst, -bruk, og -lagring i landet. I Norge lanserte vi Norway Energy Hub, vår plan om et industrielt samarbeid for å ta energinasjonen Norge videre i en bærekraftig retning fram mot 2030, sier Opedal.

Anders Opedal Equinor

FORNØYD: Konsernsjef Anders Opedal i Equinor levererer et svært godt kvartalresultat. FOTO: EQUINOR

Justert driftsresultat var 9,77 milliarder USD i tredje kvartal, opp fra 0,78 milliarder USD i samme periode i 2020. Justert driftsresultat etter skatt var 2,78 milliarder USD, opp fra 0,27 milliarder USD i samme periode i fjor.

Driftsresultatet i henhold til IFRS var 9,57 milliarder USD i tredje kvartal, opp fra negative 2,02 milliarder USD i samme periode i 2020. IFRS-resultatet var 1,41 milliarder USD i tredje kvartal, sammenlignet med negative 2,12 milliarder USD i tredje kvartal 2020. Driftsresultatet var påvirket av høyere priser for gass og væsker, betydelig positivt påvirket av derivater hovedsakelig knyttet til europeisk gass, og netto reverseringer av nedskrivninger på 0,51 milliarder USD, inkludert en reversering på 0,98 milliarder USD knyttet til en offshoreeiendel i Leting & Produksjon Norge og en nedskrivning på 0,48 milliarder USD knyttet til et raffineri i Markedsførings-, midtstrøm- og prosesseringssegmentet.

Høye råvarepriser

Resultatene i alle leting- og produksjonssegmenter er positivt påvirket av de høyere råvareprisene. Solid drift, fortsatt forbedringsfokus og streng kapitaldisiplin bidro til ytterligere verdiskapning og sterk kontantstrøm. Basert på oppdaterte estimater vil det bli betalt om lag 6,32 milliarder USD(2) i skatt i fjerde kvartal, hvorav 4,99 milliarder USD ble betalt 1. oktober. Halvparten av petroleumsskatten til Norge for 2021 vil bli betalt i første halvdel av 2022.

 

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125