23948sdkhjf

Empire Wind velger turbinleverandør

Empire Offshore Wind, et joint venture mellom Equinor og BP, har valgt Vestas som foretrukken leverandør for levering av vindturbingeneratorer til både Empire Wind I og Empire Wind II. Disse utgjør et av de største havvindprosjektene i USA.

Avtalen er en av de største i sitt slag som er kunngjort i USA. Den markerer en viktig milepæl for Empire Wind, og er et viktig skritt for å levere havvindkraft i stor skala til delstaten New York.

I henhold til avtalen skal Vestas levere 138 V236-15MW vindturbingeneratorer med kapasitet til å generere 2 gigawatt (GW) strøm for Empire Wind. Hver rotasjon på en 15MW turbin vil kunne forsyne et hjem i New Yprk med strøm i om lag én og en halv dag.

– Vi er glade for å ha valgt vår foretrukne leverandør for det som vil bli den største kontrakten i Empire Wind-prosjektet. Turbinene har den høyeste installerte effekten som er tilgjengelig i dagens marked, noe som passer godt med de ambisjonene vi har for prosjektet. Vi har valgt den teknologien som vil gi høyest verdi for Empire Wind, fra verdens største turbinprodusent. Dette er toppmoderne teknologi som flytter grensene for produksjon av vindkraft, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor.

– Valget av en foretrukken turbinleverandør til havvindprosjektene Empire Wind I og II gir et tydelig signal om at arbeidet med å nå New Yorks mål om 9 gigawatt fra havvind innen 2035er i rute for å levere ren energi til innbyggerne i New York. Ved å bruke ulike havner i New York, vil denne typen partnersamarbeid støtte seg på selskaper og produksjon i lokalområdet og styrke New Yorks stilling ytterligere som et knutepunkt for landets havvindindustri, sier Doreen M. Harris, konserndirektør for New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA).

– Gjennom denne avtalen med den foretrukne leverandøren, leder vi utviklingen av en raskt voksende havvindindustri i USA. Dette er bare begynnelsen mens vi fortsetter å utvikle prosjektene og ta i bruk den lokale forsyningskjeden. Empire Wind er et flaggskipsprosjekt i utvikling av havvind, og former framtiden for industrien. Dagens kunngjøring tar oss ett steg videre mens vi arbeider sammen med vår partner bp, delstaten New York, NYSERDA og alle interessentene om å bygge ut Empire Wind. Dette vil spille en viktig rolle i produksjon av fornybar kraft for å nå delstatens og nasjonens viktige klimaambisjoner samt Equinors mål om å bli et klimanøytralt selskap innen 2050, sier Siri Espedal Kindem, direktør for Equinor Wind US.

Felipe Arbelaez, direktør for zero carbon energy i bp, tilføyer:

– Store fornybarutbygginger som Empire Offshore Wind leverer ikke bare ren kraft til private hjem, de bygger også viktige forsyningskjeder og skaper jobber. Empire I og Empire II kan forvandle måten delstaten New York får sin kraft på. bp og Equinor har til sammen den tekniske og kommersielle kompetansen som kreves for å bevege disse viktige prosjektene framover – og raskt framover. Vi fortsetter å lete etter muligheter til å bygge ut vår virksomhet mens vi arbeider for å nå vår ambisjon om klimanøytralitet, og støtte byer som New York på deres reise mot klimanøytralitet.

FOTO: COURTESY OF VESTAS WIND SYSTEMS A/S

Som en del av Equinor- og bps forpliktelse om å bygge lokal kompetanse i forsyningskjeden for havvind, modner Empire Wind og Vestas flere muligheter for lokal sysselsetting og økonomisk aktivitet i delstaten New York.

Empire Wind fortsetter å støtte den bredere utviklingen av en forsyningskjede for havvind med det planlagte tårnproduksjonsanlegget i den nordlige delen av delstaten New York. Tårndelene til Empire Wind skal produseres på Marmens og Welcons nye anlegg i havnen i Albany, og vil få forsyninger fra Vestas.

Det ventes at tårnproduksjonsanlegget kommer i drift ved utgangen av 2023, og at anlegget vil skape inntil 350 direkte lokale jobber. Tårnene planlegges å transporteres ned Hudson-elven til South Brooklyn Marine Terminal (SBMT). Der skal turbindelene etter planen samles og monteres før de transporteres ut i havet for å installeres i Empire Wind lisensområde. Dette vil bidra til å skape flere hundre fornybarjobber i New York.

Tildelingen av kontraktene for turbinleveranser, -service og -garanti er avhengig av at Empire Offshore Wind LLC og NYSERDA blir enige om kontraktsvilkår og undertegner kjøps- og salgsavtalen for Empire Wind 2.

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156