23948sdkhjf

Fagorganiserte TESS-ansatte får færre goder enn andre

Å fagorganisere seg blir sett på som et gode i norsk arbeidsliv. Men hos TESS er det ting som tyder på at ledelsen ikke er like begeistret for dette. Ansatte som fagorganiserer med tariffavtaler, mister nemlig ulykkesforsikring, støtte til tannlege og arbeidsklær.

Det er E24 som skriver dette.

TESS har om lag 1100 ansatte, og flere av disse har valgt å fagorganisere seg. Nettstedet har imidlertid fått tilgang til dokumenter som viser at ledelsen ved bedriften fratar disse rettigheter som bedriften tilbyr andre ansatte.

De fagorganiserte med tariffavtale blir annet fratatt alle bonuser, helseforsikring, ulykkesforsikring, ekstra kjøregodtgjørelse, støtte til tannlege og arbeidsklær, skriver E24.

«Konsekvenser for de ansatte som blir underlagt tariffavtale vil være at all bonus, dvs. både månedsbonus, tilstedebonus og lønnstagerbonus faller vekk», varsler HR-leder i et skriv.

De ansatte reagerer nå på ordningen, og oppfatter det som en straff å være fagorganisert med tariffavtale. De ansatte kaller det både organisasjonsfiendtlig og at det ikke er tillatt etter norsk lov.

- Kan ikke ha "dobbelt sett"

E24 har bedt om en kommentar fra TESS-gründer Erik Jølberg, som etter å ha fått en del spørsmål om ordningen, avslutter samtalen. Etter å ha mottatt spørsmålene på e-post kommer han imidlertid tilbake til nettstedet.

– De tariff-organiserte har valgt fagforeningenes lønns- og gode-pakke, og de kan selvfølgelig ikke ha «dobbelt sett», skriver Jølberg i en e-post.

– Hva sier dere til ansatte som mener fjerningen av disse godene er en straff for at de velger tariffavtaler, og at dere opptrer organisasjonsfiendtlig?

– De har selv valgt tariffavtalen og det den medfører, svarer Jølberg på spørsmålet fra E24.

På spørsmål om at ansatte mener ordningen er lovstridig, svarer Jølberg at han tror påstanden er uriktig.

E24 har snakket med flere ansatte i TESS-systemet, som ikke tør å stå fram på grunn av frykt for represalier fra arbeidsgiver.

E24 skriver videre at de sitter med dokumentasjon på at Jølberg selv har sagt til de ansatte om godene som tariff-organiserte går glipp av. Han skal også ha fastslått at det skal være bedre å jobbe i TESS som uorganisert.

TESS har en rekke store kunder i Norge og på verdensbasis. I Norge finnes kunder som Equinor, Statnett og Bane Nor, som alle har en statlig eiertilhørighet.

E24 har forelagt Equinor dokumentasjon på det som påpekes i artikkelen.

– Vi har som krav til alle våre leverandører at de følger gjeldende lover og regler, noe de også har skrevet under på både i de generelle leverandørerklæringene og i de spesifikke kontraktene, skriver Equinor-talsperson Lise Andreassen Hagir i en e-post til E24.

 

Kilde: E24

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079