23948sdkhjf

Akva Group: Ny USA-kontrakt gir mange nye arbeidsplasser

Akva Groups nylig inngåtte kontrakt med et amerikansk selskap gir 40 til 50 nye arbeidsplasser. Samtidig vil det gi underleverandører på Jæren mer å gjøre.

Det var for noen uker siden at Akva Group inngikk sin største kontrakt noensinne med et amerikansk selskap i Maryland. Kontrakten er godt nytt for arbeidsmarkedet på Jæren, for selskapet vil ha behov for 40 til 50 nye ansatte. I tillegg vil underleverandører også kunne få jobber som følge av kontrakten.

– Vi må sette opp en egen prosjektadministrasjon for jobben i Maryland, og i løpet av de neste 12–18 månedene må vi ansette 40–50 nye ved hovedkontoret; ingeniører, prosjektledere, innkjøpere, kontrollere, sier konsernsjef Knut Nesse til Jærbladet.

Kontrakten som ble inngått er en jobb til 1,3 milliarder kroner over tre år. Leveransen skal utvikles og styres fra konsernets hovedkontor i Kverneland Næringspark.

Og Nesse forteller til lokalavisa at de har plass til å ta imot alle de nye ansatte som er planlagt. Bedriften utvidet nemlig lokalene med 1200 kvadratmeter i fjor. Akva Group vurderer nå ytterlige utbygging.

 Landbaserte anlegg

Med sin nye israelske eier i ryggen kan nå Akva Group satse videre på landbaserte anlegg.

Som følge av kontrakten og den nye satsingen ser nå konsernet etter nye norske underleverandører, gjerne lokale fra Jæren. Fram til nå har Akva Group, ifølge Jærbladet, brukt danske underleverandører.

-Det er mye plast, men også mange komponenter av stål, i et stort landbasert oppdrettsanleggs, sier Nesse, og peker særlig på Jærindustriens høye kompetanse på stål som kan være nyttig for dem.

Akva Group er et konsern i medvind, og har på verdensbasis 140 ansatte. 700 av disse har sitt sete i Norge. Ved hovedkontoret på Jæren er det nå 130 ansatte, hvorav 20 jobber i verkstedet. I fjor omsatte konsernet for 3,2 milliarder kroner.

Kilde: Jærbladet

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11