23948sdkhjf

Kjetting-utfordringer grunnet pandemien

Kjetting-bedriften Nøsted & AS fikk merke koronaen i fjor. Omsetningen gikk ned med 40 millioner kroner. Resultatet ble imidlertid ikke så verst.

Det er Fædrelandsvennen som skriver at reduksjonen i inntekter i fjor skyldtes primært at koronapandemien skapte stor usikkerhet i eksportmarkedene. Dette gjaldt særlig for våren og sommeren.

- For oss var ikke dette noen permanent endring, og vi opplever nå sterk omsetningsvekst, sier administrerende direktør Merethe Nøsted Von Zernichow til avisa.

Omsetningen for Mandal-bedriften endte i fjor på 343 millioner kroner mot 383 millioner kroner året før.

2020 var preget av permitteringer og nedbemanning gjennom naturlige avanger. Von Zernichow opplyser at alle ansatte er tilbake etter permitteringene, og at det er ansatt nye medarbeidere til stillingene som var ubesatte. Nå har selskapet 110 ansatte i Mandal.

KORONA-UTFORDRINGER: Kjetting-fabrikken Nøsted & AS fikk utfordringer i fjor grunnet koronapandemien. FOTO: NØSTED & AS

Resultatet før skatt ble 4,9 millioner kroner svakere enn året før, og endte i fjor på 29,1 millioner kroner. Den daglige lederen er tross alt fornøyd med 2020-tallene etter et krevende korona-år.

En annen utfordring som kjettingfabrikken nå merker er transportproblemene internasjonalt. Det tar mye lenger tid å få varene fram til eksportkundene, og økningen i transportkostnader har vært stort. Nøsted & Co har imidlertid vært tidlig ute og skaffet seg nok stål.

Kilde: Fædrelandsvennen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172