23948sdkhjf

Aibel får i oppdrag å del-elektrifisere Kårstø

Aibel har fått tildelt en FEED- (Front End Engineering og Design) kontrakt av Equinor, på vegne av operatør Gassco og eier Gassled, for Kårstø Electrification Project (KELP).

Det planlegges en del-elektrifisering av Kårstø-anlegget og Aibel skal gjennomføre et forprosjekt for å detaljplanlegge en omfattende ombygging og elektrifisering av deler av anlegget. Det planlagte arbeidet omfatter bl.a. bygging av en ny transformatorstasjon og utskifting av gassdrevne kompressorer, skriver Aibel i en pressemelding.

Den anslåtte verdien på FEED-oppdraget er på om lag NOK 130 millioner og vil ha en snittbemanning på rundt 85 personer. Prosjektledelse og prosjektering skal utføres ved Aibels kontorer i Haugesund. Forprosjektet har umiddelbar oppstart og skal ferdigstilles ila. september 2022.

Kontrakten inneholder i tillegg to opsjoner, hvorav den en ene omfatter en totalkontrakt på gjennomføringen av prosjektet. Denne vil etter planen besluttes i årsskiftet 2022/23 og dersom opsjonen utøves vil dette kunne gi en kontrakt av betydelig størrelse for Aibel. Gjennomføringen av prosjektet vil på det meste sysselsette om lag 600 personer. Aibel bruker betegnelsen «betydelig størrelse» på kontrakter hvor verdien til Aibel er over 2,5 milliarder norske kroner.

- Denne tildelingen befester Aibels ledende posisjon innen elektrifisering av norske olje- og gass installasjoner til havs og på land. Vi er stolte av å kunne bidra til reduserte utslipp i tråd med industriens ambisjoner, sier konsernsjef Mads Andersen.

Kilde: Aibel

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14