23948sdkhjf

Metallvareindustrien øker kraftig

Metallvareindustrien hadde den største økningen i industriomsetningen i perioden juni til august i år. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) industriomsetning.

Økningen for metallvareindustrien var i tremånedersperioden på hele 33 prosent, mens industriomsetningen i Norge samlet sett økte med 3,2 prosent i samme periode, viser sesongjusterte tall fra SSB.

«Økningen i industriomsetingen siste tremånedersperiode er godt hjulpet av høyere priser og høy etterspørsel fra eksportmarkedet», skriver SSB.

I tillegg til metallvareindustrien var det næringsmiddel- og drikkevareindustrien som trakk omsetningen mest opp. Denne industrien økte med 5,5 prosent.

SSBs tall er satt opp mot forrige tremånedersperiode.

Det var metallvareindustrien og næringsmiddel- og drikkevareindustri som trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 33 og 5,5 prosent.

Økningen i industriomsetingen siste tremånedersperiode er godt hjulpet av høyere priser og høy etterspørsel fra eksportmarkedet.

Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til å dempe den samlede oppgangen, med en nedgang på 6,2 prosent.

Norsk industriproduksjon var uendret fra juli til august, viser sesongjusterte tall. For perioden juni - august 2021 var det en moderat nedgang på 0,4 prosent sammenliknet med forrige tremånedersperiode, viser tall fra SBB.

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125