23948sdkhjf

Framo kjøper LiftUP

Utstyrsleverandøren LiftUP blir en del av Framo AS. Oppkjøpet kommer etter at Framo sist vinter etablerte selskapet Stadion Laks, som skulle bidra til å finne nye markeder for pumpeteknologien sin.

I en pressemelding går det fram at Fram nå har kjøpt opp LiftUP, som produserer, selger og installerer pumper og renseutstyr som fjerner død fisk, avfall og slam fra fiskemerder.

- Akvakultur er et område der vi ser potensiale for vekst, sier Martijn Bergink, administrerende direktør i Framo AS.

– LiftUPs kompetanse innen slamoppsamling, og deres patenterte system som fjerner dødsfisk fra merdar, passer som hånd i hanske med Framos strømmingssystem, sier han videre.

LiftUP med hovedkontor I Bergen er et selskap som har fått en solid posisjon i akvakultur-industrien, en industri som har et økende fokus på bærekraftig lakseproduksjon.

– Vi har en ambisjon om å bli den ledende leverandøren av system som handterer utfordringene havbruksnæringen står overfor nå og i årne som kommer. Via tett forskings- og utviklingssamarbeid med oppdrettere, har vi utviklet flere produkt og system for lukkede og åpne anlegg som er blitt svært godt mottatt i markedet. Med LiftUP på laget får vi nå tilgang til ledende teknologi som passer perfekt til satsingen vår innen bærekraftig akvakultur, sier Oddbjørn Jacobsen, daglig leder av Framo Innovation.

Kilde: Framo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11