23948sdkhjf

Peab blir første i byggebransjen som får SSABs fossilfrie stål

SSAB og Peab har inngått et partnerskap om fossilfritt, høykvalitativt stål. Partnerskapet betyr at Peab blir det første selskapet i byggebransjen som sikrer seg tilgang til SSABs fossilfrie stål i byggeprosjekter.

Som en del av partnerskapet planlegger Peab å bruke SSABs fossilfrie stål i byggeprosjekter fra og med 2026. Sammen skal selskapene også analysere ulike framtidige muligheter for hvordan fossilfritt stål kan redusere byggebransjens klimaavtrykk.

– Vi er glade å få Peab som samarbeidspartner for våre fossilfrie stålprodukter. Gjennom samarbeidet om fossilfritt stål bidrar vi til å styrke våre kunders konkurrenskraft og minske deres CO2-avtrykk globalt, sier Martin Lindqvist, konsernsjef i SSAB.

– Peab har ambisiøse klima- og miljømål, og dette er et viktig skritt for å bli klimatnøytrale i 2045. Vi har allerede mange initiativ på plass for å redusere vår klimapåvirkning – fra vår forretningsmodell med nærprodusert samfunnsbygning til vårt økende utvalg med ECO-produkter.  Med tilgang til fossilfritt stål så åpnes ytterligere muligheter. Samarbeidet om fossilfritt stål er også en naturlig utvikling av den gode relasjonen Peab och SSAB allerede har om klimaeffektiviseringer, sier Jesper Göransson. Han er konsernsjef hos Peab.

Kommersielt fra 2026

I 2026 har SSAB som målsetning å kunne tilby markedet fossilfritt stål i kommersiell skala etter omstillingen av Oxelösunds masovner til produksjon med «lysbøyeovner». SSABs stålproduksjon baseres på HYBRIT-teknologien erstatter kull og koks, som tradisjonelt er blitt brukt for jernmalmbasert stålproduksjon, med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Prosessen eliminerer i så å si CO2-utslippene i stålproduksjonen med den nye teknologien.

SSAB, LKAB og Vattenfall skapte HYBRIT, Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology, i 2016 med mål om å utvikle en teknologi for fossilfri jern- og stålproduksjon.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078