23948sdkhjf

Elko-flyttingen forsinket

Modum-bedriften Elkos eierselskap opplyser at flyttingen av produksjonen fra Åmot til Tyskland er forsinket. Årsak: Koronapandemien.

Om lag 85 ansatte mister jobben når Elko-fabrikken på Modum skal flyttes til Tyskland. Så langt har mellom 10 og 20 ansatte allerede sluttet. Nå opplyses det at flyttingen er blitt noe forsinket grunnet koronapandemien, skriver Bygdeposten.

Det var på vårparten i fjor at eierselskapet Schneider bestemte at Elkos skulles legges ned fordi man skulle flytte produksjonen til Tyskland. Men foreløpig er bare om lag 20 prosent av produksjonen flyttet. Adm. dir. Kjetil Kaldestad opplyser til avisa at flyttingen skjer steg for steg slik at tyskernes nye fabrikk kan være i stand til å ta opp produksjonen som til nå har vært på Åmot i Modum kommune.

Skryter av de ansatte

Kaldestad opplyser videre at planen er å flytte ut nye deler av produksjonen i oktober og november og i januar og februar neste år. Det vil fortsatt være noe aktivitet på Åmot fram mot sommeren 2022. Dette er knyttet til lager og distribusjon.

- De ansatte gjør en flott jobb, og jeg er stolt av den fleksibiliteten og innsatsen de ansatte har vist i den vanskelige situasjonen, sier Kaldestad videre.

Klubbleder Morten Eriksen sier at mellom 10 og 15 ansatte har sluttet og fått seg annen jobb allerede. Det blir verre i oktober når ytterligere 16 slutter – 10 av dem blir pensjonister. Da flyttes produksjonslinjen til de om har produsert doble stikkontakter.

Representanter fra Tyskland har vært på Åmot for å lære av de ansatte ved Elko-fabrikken, og ansatte i Modum har vært i Tyskland for å lære bort.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156