23948sdkhjf

La ned Elko i Norge, fortsatte vedlikeholdsoppdraget i Tyskland

Modum-bedriften Elko ble flyttet til Tyskland i fjor. Det har ført til mer å gjøre for den lokale bedriften Cobitek.

For nå reiser de ansatte i Cobitek til Tyskland flere ganger i måneden for å drive support og hjelpe til med vedlikehold av maskinparken som ble med på flyttelasset.

Det skriver Bygdeposten.

Kontrakt ut 2023

Opprinnelig var kontrakten Cobitek hadde ment å være fire turer til Tyskland etter oppstarten der nede. Det var kontrakten bedriften hadde med Elko, men så kom informasjonen om at eierne av Elko i Tyskland hadde behov for support og vedlikehold av maskinparken ut hele 2023.

- Derfor har det blitt en del turer til Tyskland, og flere vil det bli, sier daglig leder Stig Hølen i Vikersund-bedriften til lokalavisa.

Cobitek driver med roboter, PLS-systemer og andre automasjonsinnretninger for norsk næringsliv, og selskapet hadde kontrakt med Elko allerede før hjørnesteinsbedriften på Åmot i Modum kommune ble lagt ned.

Til Tyskland hver uke

- Selvsagt hadde det vært enklere og hatt vårt oppdrag i nærområde, ikke minst med hensyn til familielivet, men kontrakten vi har inngått med tyskerne er god og nødvendig, sier Hølen videre.

Nå reiser de nemlig til Tyskland en gang i uka. Det er ikke fastsatt noe pris på oppdraget, men kontrakten gir Cobitek trygghet, noe som igjen kan føre til flere ansettelser.

I dag har Cobitek kun tre ansatte, men om kort tid er det ytterligere en person som får arbeidssted Vikersund. Og ikke nok med det: Ytterligere to til skal ansettes i løpet av de nærmeste månedene.

For det har dratt seg litt til for Cobitek nå, og bedriften er i ferd med å lande flere kontrakter, skal vi tro den daglige lederen.

Kilde: Bygdeposten

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144