23948sdkhjf

Sender ut 12 tonn kjetting daglig: Men nå kan du pante kjettingen som er utslitt

Når kjettingen er utslitt, blir de ofte bare stuet bort og glemt selv om mer enn 3/4 av materialet er igjen. Det vil Lilleseth Kjetting endre på.

TRANSPORT OG INNOVASJON: Kjetting ikke rare greiene? Vel...

Lilleseth Kjetting alene leverer 12 tonn med kjettinger daglig i høysesong. I løpet av bedriftens 74 år har de levert 75 000 tonn med kjetting. Hadde du lagt alle kjettingene etter hverandre ville det tilsvart 3000 km.

Når et sett er utslitt, blir det skrap for brukeren. Lilleseth Kjetting ser muligheter, som gjenvinning, fordi kjettinger består av relativt rent stål, skriver tungt.no.

Gir rabatt på nye

I en verden med råvaremangel og høye stålpriser ønsker kjettingleverandørenderfor å få samle inn utslitte kjettinger, blant annet ved å plassere konteinere hos forhandlerne.

- Konseptet er at du skal kunne levere inn et sett med kjettinger, uavhengig av merke, å få rabatt på et nytt sett med kjettinger fra Lilleseth, forklarer Stine Lilleseth.

Hun forteller at flere forhandlere allerede har meldt interesse. I første omgang skal returpunktet være i form av en konteiner stasjonert hos forhandlerne rundt om.

- I starten vil det gis ekstra rabatt på nye kjettinger som du får ved retur av kjetting skje manuelt, men på sikt en mer automatisert returprosess. Det kan være så enkelt som å få en rabattkupong eller en kode tilsendt på telefonen.  Per i dag vet vi ikke helt hvor langt vi skal strekke automatikken, men teknologien finnes allerede.

Aktuelt allerede i høst

Lilleseth er i tett samarbeid med Innovasjon Norge, Klosser Innovasjon og Telenor med utvikling av fremtidens returcontainer. Ved hjelp av riktig bruk av sammensatt teknologi er tanken å lage fremtidens returløsning som standard for også andre materialer.

- Det gjenstår noen smådetaljer før ordningen er oppe og går for fullt, men etter planen skal du kunne levere fra deg gamle kjettinger allerede i før årets brøytesesong.

Kilde: Lilleseth Kjetting pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081