23948sdkhjf

Hadde ikke stålkontroll – sjåfør mistet lappen

Et vogntog med 14 tonn usikret stål ble stanset i en kontroll nylig.

– Det er et under at det har gått bra fra Latvia og hit, sier kontrolløren. Nesten hvert tredje vogntog Statens vegvesen stanser, har alvorlige feil og mangler, sier senioringeniør Stig Olav Saur til NRK etter kontrollen.

Statens vegvesen gjennomførte på Verdal kontrollstasjon en kontroll 15. og 16. september der fokus var bremsekontroll. I alt deltok 14 kontrollører fra region midt (Trøndelag, Møre og Romsdal) på denne samarbeidskontrollen.  

Av de 365 tunge kjøretøyene som kjørte over kontrollplassen, var det blant andre en spesialtransport fra Latvia som vekket oppmerksomhet. Kontrolleder og seniorinspektør Stig Olav Saur skriver i rapporten etter kontrollen at transporten skulle til Steinkjer med stålkonstruksjoner på 20 tonn, skriver vår søsterportal tungt.no.

Kun seks tonn av lasten var sikret, altså var det 14 tonn som var usikret. Sjåføren hadde heller ikke dispensasjonen i orden.

Kjøretøyet var 313 cm bredt, og skal da ha breddemarkering. Det hadde det ikke.

- I så grove tilfeller av manglende lastsikring blir politiet kontaktet. De kom og tok beslag i førerkortet til sjåføren, sier Saur.

Sjåføren kunne bekrefte ovenfor kontrollørene at det var et firma i Latvia som hadde lastet opp, og at han trodde alt var i orden. Det er uansett sjåførens ansvar at både kjøretøy og last er forskriftsmessig og forsvarlig lastet.

Sjåføren mistet førerkortet.

KLIKK for alle artikler i Metall og transport.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125