23948sdkhjf

Island Offshsore skal installere Vessel Insight på alle sine fartøy

Kongsberg Digital har inngått en kontrakt med det norske rederiet Island Offshore, for utrulling av Vessel Insight på hele flåten bestående av 26 fartøy. Dette er en av de største kontraktene Kongsberg Digital har fått knyttet til Vessel Insight siden lansering av løsningen i 2019.

Ved å installere infrastrukturtjenesten Vessel Insight, vil Island Offshore samle inn data fra alle fartøyene sine på en og samme digitale plattform. Det vil gjøre rederiet i stand til å sammenlikne operasjonelle data fra alle fartøyene i flåten og å ta i bruk avanserte beslutningsstøtte-verktøy for å redusere drivstofforbruk og utslipp, samt automatisere rapporteringsprosesser. 

– Vi er veldig glade for å kunne bidra til å ytterligere styrke Kongsberg Gruppens samarbeid med Island Offshore, og vi ser frem til å jobbe tett med Island Offshore for å levere og videreutvikle løsninger som kan bidra til å gi dem et konkurransefortrinn i markedet, samt bidra til at de oppnår sine mål for sikkerhet, effektivitet og bærekraft, sier Andreas Jagtøyen, Executive Vice President for Digital Ocean i Kongsberg Digital.

Fire fartøy i flåten er allerede koblet opp til Vessel Insight plattformen, og Kongsberg Digital arbeider fortløpende med installasjon på de resterende skipene i flåten. For de første fartøyene har Island Offshore allerede benyttet seg av applikasjonen Vessel Performance fra Kongsberg Maritime og partnerapplikasjonen Yxney Maritimes MARESS som er tilgjengelig i Vessel Insights økosystem. Dette har på kort tid ført til at de fire fartøyene nå har gått fra manuell til automatisert rapportering.

  – Ved å samle inn all data på samme plattform får vi et effektivt og korrekt utgangspunkt til å analysere driften vår og sammenlikne alle skipene i flåten. På den måten kan vi dele erfaringer mellom fartøyene og sikre at vi opererer så effektivt og sikkert som mulig. Dette gjør flåten vår enda mer bærekraftig ved å redusere drivstofforbruket og dermed øke attraktiviteten i markedet. Med økende krav til rapportering sparer det oss også for mye arbeid å automatisere rapporteringsprosessene, som i dag gjøres manuelt, sier Trond Hauge, Technical Manager i Island Offshore.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Maritime

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156