23948sdkhjf

Havyard-verftet tapte flere 10-talls millioner på koronaen

- Vi har tapt flere 10-talls millioner kroner på covid-19-pandemien. Det sier daglig leder Karsten Sævik ved Havyards verft i Leirvik til Metalsupply.

Mange bedrifter i Metalsupplys nedslagsfelt er på ulikt vis blitt rammet av koronapandemien. Flere bedrifter har også hatt større og mindre utbrudd. En av de som har vært hardest rammet av slike utbrudd har vært Havyards verft i Leirvik i Hyllestad kommune. To ganger har verftet vært truffet av smitteutbrudd, og begge ganger måtte de stenge ned.

- Selskapet har tapt flere 10-talls millioner kroner på Covid-19 totalt som følge av håndtering med karantene, testing i tillegg til kostnader som kom som følge av forsinket levering. Innreiseforbudet, og senere innreiserestriksjonene har gjort det svært krevende å skaffe tilstrekkelig arbeidskraft til å gjennomføre byggingen av fartøyene innenfor avtalt tid, sier daglig leder Karsten Sævik til Metalsupply. Han jobbet ikke ved verftet da koronaen rammet, så han understreker at dette er gjenfortelling av det andre som jobbet der opplevde.

Begge utbruddene ved verftet fant sted høsten 2020, og det første var i oktober. Det var også det største og mest alvorlige med nedstenging. Dette første smitteutbruddet varte i tre uker. Den gang antok man at det var utenlandske arbeidere som bragte smitten til bedriften, men Sævik sier i dag at de ikke vet med sikkerhet hva som var årsaken til utbruddet.

- Hva gjorde dere for å begrense utbruddet?

- Anlegget ble stengt ned i tre uker, og arbeidere ble da sendt hjem etter først å ha blitt testet, sier den daglige lederen ved verftet, og understreker at samarbeidet med de lokale helsemyndighetene var godt da det sto på som verst.

 

-

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079