23948sdkhjf

Klinsj mellom Torghatten og fylket etter anbudsprosess

En anbudskonkurranse har fått det til å koke hos Torghatten, som tapte anbudet. Norled stakk av med to ferjestrekninger. Nå mener Torghatten seg feilaktig forbigått.

Det er Nordlys som skriver om den uenigheten som er oppstått mellom ferjeselskapet Torghatten og Nordland fylke.

Torghatten mener nemlig at seg feilaktig forbigått, fordi Troms og Finnmark fylke ikke undersøkte ferjetegningene godt nok.

Norled vant anbudet på ferjestrekningene Lyngseidet-Olderdalen og Svendsby-Breivikeidet. Norled skulle få seile strekningene med midlertidige ferjer, inntil de skal erstattes av helelektriske ferjer.

Men Torghatten mener at de midlertidige ferjene aldri hadde blitt satt i drift på sambandene dersom fylket hadde gjort bedre undersøkelser i anbudsprosessen.

Rederiet har med bakgrunn i dette fremmet et erstatningskrav på 122.612.456 kroner for det de mene er tapt fortjeneste i forbindelse med anbudsprosessen. Dersom ikke dette kravet imøtekommes, varsler Torghatten søksmål mot Troms og Finnmark fylkeskommune.

Torghatten mener at fylket har en plikt til å undersøke saken nærmere i anbudsprosessen, men dette ble ikke gjort da Norled vant kontrakten.

Dersom fylket hadde gjort dette, mener Torghatten at de hadde vunnet anbudet, og Ikke Norled.

Fylket på sin side er ikke enig med Torghatten og har avvist kravet.

Torghatten mener blant annet at de midlertidige ferjene til Norled ikke tilfredsstiller kravene til universell utforming. Også kapasitet ble nevnt fra rederiets side.

Fylket sier at det ikke ble stilt krav til dokumentasjon om universell utforming i anbudet. Norled leverte også tegninger i anbudsprosessen, og vil når ferjene er bygget om å tilfredsstille kravene om universell utforming.

«En antakelse om at en tilbyder ikke vil oppfylle kontraktskrav, er ikke nok til å sannsynliggjøre at utfallet av konkurransen ville blitt et annet», konkluderer fylkeskommunen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125