23948sdkhjf

Storkontrakter sikrer aktivitet for nystartet selskap i mange år

Etter kun måneder i ny «forkledning» har det norske selskapet FOX Subsea rukket å sikre seg noen av de største og mest ettertraktede kontraktene på både det norske og internasjonale olje- og gass markedet. En av disse avtalene er en rammeavtale på tre år med opsjon på to år for Vår Energi AS.

Første leveranse er allerede i gang og omfatter et helt nytt og modulært intervensjonssystem som brukes i forbindelse med installasjon og testing av subsea ventiltrær på Balder Future-prosjektet.

Balder Future

Balder-feltet er den første lisensen på norsk kontinentalsokkel (tildelt i 1965). Vår Energi satser tungt i området, og har mål om å forlenge produksjonen til 2045. Utviklingen av Balder Future omfatter boring av 13 nye produksjonsbrønner og en vanninjeksjonsbrønn hvor samtlige knyttes opp mot produksjonsskipet Jotun FPSO. Kontrakten er et viktig strategisk samarbeid mellom FOX Subsea, systemleverandør Baker Hughes og Vår Energi, og vil bidra med positiv verdiskapning både under installasjonsfase og over i drift av oljefeltet.

Baker Hughes har i dag et velfungerende samarbeid med FOX Subsea for installasjons løsninger for Subsea produksjons systemer.

-Vi ser på samarbeid med slike aktører som FOX Subsea som viktige for å kunne optimalisere samt finne de mest hensiktsmessige integrerte løsningene på en kostnads effektiv måte. Vi ser frem mot å etablere ett enda tettere samarbeid med FOX Subsea for å kunne ytterligere finne opp gode løsninger i sammen for våre felles kunder, sier Gunnar Oksefjell i Baker Hughes.

Fox Subsea

FØRSTE LEVERANSE: Første leveranse fra FOX Subsea er allerede i gang og omfatter et helt nytt og modulært intervensjonssystem som brukes i forbindelse med installasjon og testing av subsea ventiltrær på Balder Future-prosjektet. FOTO: FOX SUBSEA

Fisjon

I 2020, etter 10 år med vekst og økende etterspørsel, besluttet Envirex Group å fisjonere ut konsernets intervensjonstjenester og etablere selskapet FOX Subsea. Selskapet tar med seg konsernets nøkkelpersoner samtidig de investerer tungt i økt kompetanse fra nye medarbeidere. Med fremtiden i fokus har selskapet en visjon om å være den ledende og foretrukne tjenesteleverandøren av pålitelige og bærekraftige systemleveranser. «Vi setter søkelys mot et globalt og krevende marked som stadig er i endring, og det er et utrolig spennende marked å operere i», sier daglig leder Bjørn Tore Lien.

Tydelig strategi

Operasjonsleder i FOX Subsea, Jan-Robert Lingjærde, trekker frem flere suksessfaktorer.

- En av grunnene til at vi har lykkes så raskt og stort, er at vi har et bevisst strategisk fokus på å levere «integrerte tjenester» mot de store subsea systemleverandørene. Gjennom en slik strategisk posisjonering kan vi nå det globale markedet mye raskere og mer effektivt, uten å ha en internasjonal forankring. Vi tilfører også betydelig verdiskapning for systemleverandørene gjennom tilgang til smartere og mer modulære subsea kontrollsystemer, sier Lingjærde.

Selv om selskapets største marked er på norsk sokkel, hvor giganter som Baker Hughes, Aker Solutions, Vår Energi, AkerBP og Equinor er på kundelista, ligger det største vekstpotensialet i regioner som Sør-Amerika, Canada og Mexico gulfen. Spesielt de store dypvannsfeltene i Brasil, Guyana og Canada-kysten vil ha store fordeler ved å bruke FOX Subseas modulære subsea kontrollsystemer. Trykket fra disse markedene merkes allerede, og fremtiden ser meget lys ut for selskapet, som pr dags dato sitter på en ordrereserve for 70 millioner kroner for 2022. Målet er å nå 100 millioner i omsetning innen 2023.

 

Kilde: Pressemelding fra Fox Subsea

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109