23948sdkhjf

Hydros smelteverk opplever gode tider

De svært høye aluminiumsprisene faller ikke negativt ut for alle. For Hydros smelteverk smiler man over at prisene er rekordhøye – og svak norsk krone. Det gir store eksportfordeler.

Ved Hydros smelteverk på Vestlandet gnir man seg i hendene om dagen. Ved smelteverket i Høyanger produseres kanskje verdens mest «rene» aluminium. De høye aluminiumsprisene kombinert med lav norsk krone gjør at eksporten av aluminium har bedre vilkår.

Dette har ført til at Hydros aksje har steget de siste dagene og ukene som følge av de økte aluminiumsprisene. En av årsakene til de høye aluminiums- og metallprisene om dagen er at mangel på råstoff i forbindelse med koronapandemien.

- Vi er ledende i verden på å produsere lavkarbonaluminium, og vi merker stor etterspørsel etter våre produkter nå, sier fabrikksjef Arne Martin Kjærland ved Hydro Høyanger til NRK. Han trekker spesielt fram naturressursene i Norge, med energi fra vann, noe som gjør at Norge kan ligge i forkant på dette med renere produksjon.

- Vi opplever for tiden gode forhold for eksport, og vi ser optimistisk på framtiden, sier fabrikksjefen videre.

Hydro melder om også gode dager for Hydros smelteverk på Husnes og i Årdal.

 

GÅR BRA: Også ved Hydros smelteverk i Husnes og Årdal går det godt om dagen i forbindelse med de hyøye aluminiumsprisene. FOTO: HYDRO

For de som kjøper aluminiumet kan de høye prisene imidlertid være en større utfordring.

NTB skriver at prisen på aluminium steg ytterligere onsdag, og at den er på det høyeste på 13 år. Det skjer militærkuppet i Guinea. Landet er en stor produsent av aluminiumsråstoffet bauksitt, og etterspørselen etter malmen er høy.

NTB skriver at et tonn aluminium onsdag kostet 2.807 dollar i den asiatiske handelen på metallmarkedet i London. Dette er det høyeste nivået siden august 2008.

 

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094