23948sdkhjf

Ny kontrakt til Maritime Partner

Vidar Hop Skyssbåter i Hardbakke har inngått kontrakt med Maritime Partner AS i Ålesund om bygging av en ny 16 meter katamaran. Leveringen skal skje andre kvartal 2022.

Den nye båten er en Alusafe Cat 16 med planende katamaran skrog og en maksimal kapasitet på 23 passasjerer. Passasjersalongen er designet etter alle krav for universell utforming og båten er utstyrt med elektrisk heis og landgang akter, samt landgang på fordekk. I tillegg er den utstyrt for håndtering av last, med heisekran og plass til last på akterdekket.  Rutebåten vil bli blant de mest miljøvennlige av denne typen. Motorene er i henhold til siste utslippskrav og godkjent etter den nye IMO Tier III forskriften for redusert utslipp av avgasser. I tillegg er båten designet med mulighet for å kunne installere batterier for elektrisk eller hybrid drift i fremtiden. 

God kontrakt i koronatiden

-Det er spesielt gledelig å inngå kontrakt nå i sommer, da vi på grunn av korona-situasjonen har hatt lavere ordreinngang enn budsjettert, sier Peder R. Myklebust, administrerende direktør i Maritime Partner AS.

-Designavdelingen er allerede i full gang med designarbeidet og kontrakten vil gi god aktivitet mot jul da skroget ankommer verkstedet for utrustning, fortsetter han.  Salgsdirektør Arne Dybvik hos Maritime Partner, sier at den nye modellen fyller ett gap i markedet da det er veldig få nyutviklede passasjerbåter av denne størrelsen. Han legger til at selskapet venter en god effekt av denne nye modellen.

Bygges i resirkulerbar aluminium

Alusafe Cat 16 – skal bygges i resirkulerbar aluminium og skroget er utviklet i samarbeid med Ola Lillo-Olsen i Lilloe-Design AS. Båten er utrustet med diesel fremdrift og propeller. Marsjfarten er 25 knop og båten er bygget etter Sjøfartsdirektoratets regler for passasjerskip, med fartsområde 3. 

Kilde: Pressemelding fra Maritime Partner

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141