23948sdkhjf

Maritim Forum-leder overrasket over oljeskatt-forslag

- Jeg er mildt sagt overrasket over signalene regjeringen sender ut med forslaget om å stramme inn oljeskatten, sier Sverre Meling jr. Oljeanalytiker mener forslaget vil ha lite å si for norsk oljebransje.

Han er daglig leder for Maritimt Forum Haugalandet og Sunnhordland. Ifølge Haugesunds Avis (HA) mener Meling jr. at forslaget skaper unødvendig usikkerhet i en tid som er oppfattes som krevende næringen han representerer.

Han støtter dermed IKM-gründer Ståle Kyllingstad.

I regjeringens forslag, som ble lagt fram tirsdag, står både leterefusjonen og friinntekten for fall.

SKEPTISK: Sverre Meling jr. i Maritimt Forum er skeptisk til regjeringens nye skatteforslag for oljenæringen. FOTO: MARITIMT FORUM

Meling jr. stiller seg undrende til at forslaget kommer midt i valgkampinnspurten, og han mener at leterefusjonsordningen er en viktig sak for hele den maritime næringen.

Til HA sier han følgende:

– Vi er ikke stokk konservative heller, og forstår godt at det er behov for et rammeverk som skal underbygge det grønne skiftet som kommer. Men vi synes altså at det unødvendig at forslaget kommer i en allerede svært polarisert valgkamp, der nettopp klima er blitt et sentralt tema. Akkurat det er spennende, men vi legger ikke skjul på at utspillet kom uventet på oss. Det skaper unødvendig usikkerhet i en ellers krevende tid.

Adm. dir. i en annen leverandørbedrift, Erik Sæstad i Oceaneering, sier til NRK at forslaget vil gå utover forutsigbarheten og langsiktigheten.

- Usikkerheten er min største bekymring, sier han.

Oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets, er av en annen oppfatning, og mener at skatteendringsforslaget for oljenæringen fra regjeringen vil ha lite å si for norsk oljebransje.

LITEN BETYDNING: Oljenalytiker Teodor Sveen-Nilsen tror regjeringens nye forslag vil ha lite å si for norsk oljenæring. FOTO: GENOVA

- Dette vil ikke medføre en rasering, selv om det kan bli litt lavere leteaktivitet. Dette forslaget vil ikke føre til færre arbeidsplasser i oljenæringen, sier han til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109