23948sdkhjf

Gode tall for Fjord Base

Fjord Base i Florø er en viktig base for mye av norsk olje og gassvirksomhet. 2020 ble et godt år for basen.

Det er INC-konsernet som eier og driver Fjord Base i Florø. Dette er et eiendomsselskap som bygger ut infrastrukturen, mens datterselskapet Saga Fjordbase står for logistikktjenestene til den samlede næringsklyngen på stedet.

INC Invest er morselskapet som står for strategiutvikling, økonomistyring og alt annet, skriver Firda.

Nå er årsmeldingene for 2020 for de tre selskapene klare, og de viser at gode tall. Med andre ord går det veldig bra for basen for tiden.

Samla har de tre selskapene, INC Invest, Fjord Base og Saga Fjordbase inntekter på over en halv milliard kroner i 2020. Særlig Saga Fjordbase leverer svært så gode tall med en vekst i omsetningen på mer enn 107 millioner kroner, skriver Firda.

«Det var høy aktivitet innenfor alle selskapets forretningsområder i 2020, spesielt bidro en del større mobiliseringsprosjekt on- og offshore til den økende omsetningen», heter det i årsmeldingen fra selskapet..

Også Fjord Base har ei økning i omsetningen i 2020. Opp fra 187,1 millioner kroner, til 206,2 millioner kroner.

Det ventet høy aktivitet ved Fjord Base også i årene som kommer, selv om selskapene er forberedt på at omsetningen kan bli noe lavere inneværende år, men i årsmeldingen skriver selskapet at olje- og gassnæringen er inne en god periode, som er forventet å holde seg noenlunde stabilt i årene framover.

Fjord Base peker også på at skattepakken som Stortinget vedtok i 2020 spiller en positiv rolle for operatørselskapene, og at dette vil bidra til å holde investeringene oppe på norsk sokkel i 2021 og 2022. I tillegg vil også en økning i oljeprisen bidra positivt for Fjord Base.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156