23948sdkhjf

Fjord Base får britiske eiere

Ancala Partners kjøper majoritetsandeler i Fjord Base, Norges største forsyningsbase.

Ancala Partners er en velkjent investor innen kritisk infrastruktur.

Tirsdag ble det klart at britiske Ancala kjøper en betydelig majoritetsandel i Fjord Base Holding Group.

Fjord Base er en ledende norsk forsyningsbase som betjener store offshore energi- og fornybarselskaper langs norsk sokkel fra grunnleggerne Semi AS og WIS Group. Semi AS beholder en strategisk interesse og samarbeider derfor med Ancala i den fremtidige driften og utvikling av basen.

Største forsyningsbasen

Fjord Base er Norges største forsyningsbase etter område og ligger ved Florø på Norges vestkyst, og håndterer 2000 skip årlig og 400 kilotonn over kai pr år. Selskapet består av Fjord Base AS, som har ansvar for utvikling, utleie, bygging og forvaltning av bygg, kaier og teknisk anlegg, og Saga Fjordbase AS, den integrerte logistikkleverandøren som leverer totale logistikktjenester til alle kunder ved Fjord Base.

Fjord Base har en sterk og etablert merittliste med å levere kritiske infrastrukturtjenester til store multinasjonale selskaper med on- og offshore-virksomhet i regionen, og har nylig utvidet sine tjenester til on- og offshore fornybar energioperatører, noe som gjør det til en sentral aktør i energiomstillingen i Norge.

Fornøyd: Adm. dir. ved Fjord Base, Ole Schanke Eikum, er svært godt fornøyd med de nye britiske eierne. Foto: INC Gruppen

Fornybar energi

Fjord Bases økende eksponering for fornybar energi er en sentral drivkraft for selskapet og bygger på en merittliste som inkluderer levering av infrastrukturtjenester til nærliggende vindparker på land, selskapets 33 prosent eierskap til et 20MW grønt hydrogenprosjekt som utvikles på stedet ved Fjord Base, og til slutt er det avanserte planlegger å utvikle et ammoniakkbunkringsanlegg ved basen. Basen er unikt plassert gitt dens dype kompetanse og plassering for ytterligere å utvide sine tjenester til disse sektorene.

- Vi er glade for å gjøre denne investeringen etter å ha jobbet tett med leverandørene og ledergruppen de siste årene. Fjord Base har en dokumentert merittliste med å levere økende og kundeledede vekstprosjekter med store multinasjonale kunder, og vi ser frem til å samarbeide med Fjord Bases administrerende direktør Ole og vår medaksjonær Semi AS i å utvide virksomheten og spille en nøkkelrolle i energiomstilling i regionen. Vi ser betydelige muligheter for selskapet, med en spennende fremtid innen levering av infrastrukturtjenester til flytende havvindutbygginger og investeringene selskapet produserer innen hydrogen, ammoniakk og akvakultur. Vi respekterer arven som WIS Group og Semi AS har bygget på Fjord Base, kaliberet til ledergruppen og personalbasen på stedet, sier direktør Tim Power i Ancala.

Ytterligere verdi til basen og Florø-regionen

- Vi er glade for å kunne realisere verdien ved Fjord Base, som er oppnådd gjennom 38 år med hardt arbeid og et nært samarbeid mellom familiene Igland og Nødseth. Ancala er en solid og kompetent operatør, og vi er overbevist om at sammen Ancala og Semi vil kunne fortsette utvikle Fjord Base mot en fruktbar og bærekraftig fremtid – en som gir ytterligere verdi til Fjord Base, til Florø, og regionen, sier styreleder i WIS Group, Oddgeir Igland.

Også adm. dir. Ole Schanke Eikum ved Fjord Base er fornøyd med oppkjøpet.

- Mine kolleger og jeg er veldig glad for å nå denne viktige milepælen, og ser frem til å jobbe tett med Ancala i fremtiden. Sammen vil Ancala og Semi være et sterkt og betydningsfullt partnerskap for Fjord Base, som gir erfaring, finansiell styrke, industriell kompetanse, kontinuitet og lokal forankring, sier han.

Kilde: Pressemedling fra Fjord Base

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094