23948sdkhjf

Duva-feltet: Rekordrask igangsatt produksjon

Olje- og gassfeltet Duva ble funnet for bare fem år siden. Og nå har produksjonen allerede startet opp.

Duva-feltet ligger 14 kilometer nordøst for Gjøa, og og det er Neptune Energy som har ansvaret for feltet. Duva er bygd ut med tre oljeprodusenter og en gassprodusent, og feltet er knyttet opp mot Neptune Energys Gjøa-plattform, som selskapet eier.

Ifølge en pressemelding blir Duva-feltet håndtert av Neptune Energy (30 prosent) og Duva-partnerne Idemitsu Petroleum Norge (30 prosent), PGNiG Upstream Norway (30 prosent og Sval Energi (10 prosent). Feltet ble bygd ut i parallelt med Gjøa P1 som starta produksjon i februar.

– Duva er et godt eksempel på en vellykket «fast-track»-utbygging, med under fem år fra funn til produksjon. Sammen med partnere og nøkkel-leverandører har vi fullført prosjektet effektivt og under budsjettert kostnad, til tross for Covid-19-restriksjoner, sier Neptune Energys administrerende direktør i Norge, Odin Estensen i pressemeldingen.

Han kan legge til at Duva trolig vil ha et av laveste utslippene av CO2 pr oljefat på norsk sokkel. Dette skylles at Gjøa-plattformen er elektrifisert med strøm fra land.

– Duva-feltet er forventet å produsere i om lag 10 år og vil dermed bidra til å forlenge levetiden til Gjøa-plattforma. Dette reduserer produksjonskostnadene pr fat på Gjøa, noe som kommer både lisenspartnere, framtidige tilknytingsfelt og det norske samfunnet til gode, opplyser prosjektdirektør i Neptune Energy i Norge, Erik Oppedal.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125