23948sdkhjf

Ingeniører vil jobbe hjemmefra også etter pandemien

Ni av 10 svenske ingeniører sier at de har jobbet hjemmefra under koronapandemien. Og ikke mer enn 17 prosent av de som har svart på en undersøkelse, oppgir at de vil gå tilbake til sitt opprinnelige arbeidsted på heltid etter pandemien.

Undersøkelsen er gjort blant medlemmene i Sveriges Ingenjörer, som er fagforbundet og interesseorganisasjonen for høyskoleutdannede ingeniører. Det er lite som skulle tilsi at noske ingeniører tenker annerledes enn sine svenske kolleger når pandemien er over. Av undersøkelsen går det nemlig fra at koronapandmien har endret arbeidslivet i positiv retning for flertallet av ingeniørene. Ikke minst kommer det fram at balansen mellom jobb og privatliv er blitt bedre. I tillegg har interessen for å jobbe hjemmefra også etter pandemien  økt betydelig.

Må utvikles videre

- De muligheter som skapes ved å jobbe mer fleksibelt må tas vare på og utvikles videre. Et godt arbeidsmiljø uansett hvor man jobber fra, er helt nødvenig. Tydelige retningslinjer, konstruktivt samarbeid mellom fagorganisasjonene og arbeidsgivere og en nær dialog mellom nærmeste sjef og medarbeiderne er nøkkelkomponenter for å få dette til, sier Ulrika Lindstrand. Hun er forbundsleder for Sveriges Ingenjörer.

Undersøkelsen viser at 55 prosent av de som har fjernarbeidet mener at balansen mellom privatliv og arbeidsliv er blitt bedre eller mye bedre. I mai 2020 var denne andelen bare på 44 prosnt. Kvinner er mer positive (62 prosent) enn sine mannlige ingeniørkolleger (51 prosent).

Dette kommer fram til tross for at undersøkelsen viser at arbeidsbelastningen har økt for en tredel av ingeniørerene (29 prosent).Det tilsvarende tallet i 2020 var 25 prosent.

Arbeidsgiverne åpner opp for hjemmekontor

Et klart flertall av de som har svart for fortsette med hjemmekontor også etter pandemien. 20 prosent ønsker å forsette å arbeide hjemme fra i store deler av arbeidstiden, mens 60 prosen vil jobbe på hjemmekontor en eller flere dager i uka. Ikke mer enn 17 prosent svarer at de vil jobbe på fulltid fra sitt ordinære arbeidssted.

Mer enn halvparten av deltakerne i undersøkelsen oppgir at deres arbeidsgivere har signalisert at det kan bli mulig å jobbe fra hjemmekontor etter pandemien.

 Kilde: plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125