23948sdkhjf

Toyota kutter drastisk i bilproduksjonen

Flere bilprodusenter melder om problemer med å få viktige deler til produksjonen. Det skjer når verden og ikke minst Asia er inne i en ny smittebølge. Nå melder Toyota at de kutter bilproduksjonen med nesten 40 prosent.

Det kom fram av en melding fra den japanske bilprodusenten torsdag. Toyota hadde planer om å produsere 900.000 biler i september. Dette antallet er nå redusert til 540.000 biler – en reduksjon på 40 prosent. Og japanerne ser ikke bort ifra at det også kan bli enda færre biler som produseres.

– Det er blitt vanskelig å sikre tilstrekkelig volum for mange komponenter. Det er årsaken til det plutselige og store kuttet i produksjonen, sier Toyotas globale innkjøpssjef, Kazunari Kumakura, i en uttalelse.

Dagen Næringsliv (DN) skriver at Toyota også i august er blitt tvunget til å redusere produksjonen ved fabrikker i Japan. Årsaken har vært smitteutbrudd hos underleverandører i Vietnam. Malaysia stengte ned nesten hele landet i juni. Kun enkelte fabrikker har holdt produksjonen oppe.

For mange bilprodusenter er det mangel på databrikker som følge av koronapandemien som er årsak til at flere bilprodusenter nå varsler kutt i sine produksjoner. Ifølge DN skal analysebyrået IHS Markit ha varslet at det kan bli et kutt i den globale bilproduksjonen på mellom 6,3 og 7,1 millioner biler i løpet av 2021.

Ford og GM er to aktører som er blitt rammet av mangelen på databrikker, og varsler kutt og tilpasning som følge av denne mangelen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093