23948sdkhjf

Koronatiltakene under Aqua Nor

Neste uke arrangeres AquaNor i Trondheim. Messen går av stabelen til tross for koronapandemien, og her kan du lese hvilke retningslinjer som gjelder for å hindre spredning av smitte.

Aqua Nor sidestilles med varehandelsnæringen i smittevernveiledere. Det betyr at årets fysiske messe følger samme anbefalinger og tiltak som for eksempel store kjøpesentre. Oppdatert informasjon om smittevern under messen, svar på ofte stilte spørsmål, og linker til myndighetenes nettsider finner du på denne siden.

Årets messe arrangeres i henhold til smittevernveilederen for vare- og handelsmesser. For å sikre en tryggest mulig deltagelse, innføres det flere tiltak under messen – de fleste tiltakene er kjente for de fleste fra før.  

Ofte stilte spørsmål

Q: Blir det munnbindpåbud under messen?

A: Nei – ikke så lenge det ikke foreligger påbud om munnbind fra lokale eller nasjonale myndigheter. Aqua Nor oppfordrer deltagere til å bruke munnbind, og anbefaler munnbind spesielt i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde god avstand til andre.

Q: Må jeg ta test før jeg ankommer messen?

A: Nei. På samme måte som at du ikke trenger å fremvise negativ test før du ankommer et kjøpesenter, trenger du ikke fremvise vaksinepass eller negativ test før du kommer til Aqua Nor. Arrangøren oppfordrer deg til å holde deg hjemme hvis du har symptomer eller er syk.

Q: Hvilke regler gjelder hvis jeg kommer fra et annet land?

A: Hvis du reiser til Norge fra et annet land for å delta på Aqua Nor, kan det hende du omfattes av karanteneregler. Det vil i så fall avhenge av hvor du reiser fra. Innreisereglene endres stadig, og vi anbefaler deg å ta kontakt med din ambassade eller oppsøke informasjon på norske myndigheters nettsider. Når du har ankommet, og gjennomført en eventuell karantene, følger du tiltakene og anbefalingene på lik linje med andre deltagere.

Q: Er det antallsbegrensning på hvor mange som kan besøke standen min?

A: Nei. Se eget avsnitt for smittevernråd til utstillere under.

Dette gjelder for utstillere

Som utstiller i Trondheim Spektrum har du ansvar for at smittevernet overholdes på din stand.

Antall besøkende på stand

Aqua Nor setter ikke begrensinger på hvor mange som kan besøke standen din samtidig. Det begrunnes med at flere besøkende kan tilhøre samme kohort eller for eksempel være fullvaksinerte. Derfor må utstillere selv tar en skjønnsmessig vurdering på antall besøkende underveis.  

Det vil også være vektere til stede som kan være behjelpelige med slike vurderinger, samt å informere de besøkende på standen.

Renhold på stand

Arrangøren oppfordrer utstillere til å holde berøringsflater på egen stand rene. Også her tar dere selv en skjønnsmessig vurdering på hvor ofte berøringspunkter trengs å vaskes – det vil trolig variere fra stand til stand, og hvor mange som tar på ulike flater i løpet av dagen.

Det oppfordres utstillere til å medbringe renholdsutstyr, men det vil også bli anledning til å kjøpe dette fra arrangør.

Disse tiltakene gjelder i Trondheim Spektrum

I Trondheim Spektrum er det krav om å opprettholde minimum 1 meter avstand til andre på messeområdet.

Sosial distansering er et av de viktigste tiltakene mot smittespredning.

Sosial distansering

  • Man har nedjustert maks antall daglige besøkende i Trondheim Spektrum for å få mer plass.
  • Økt personell og vakthold for å sikre at store folkeoppsamlinger unngås.
  • Avstandsmerking i områder hvor det lett blir kø.
  • Berøringsfri innsjekk og utskriving av badger.

Hygiene

  • Det blir plassert ut hygienestasjoner med håndsprit.
  • Man forsterker renholdet på toaletter og berøringsflater.
  • Aqua Nor oppfordrer alle til å ha god hygiene – vask hendende ofte.
  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer.

Øvrige tiltak

I tillegg må alle som skal besøke messen kjøpe billett på forhånd. I år er det ikke salg av billetter fysisk ved inngangen – dette for å redusere antall kontaktpunkter.  

Gjester blir registrert på området både ved inn- og utgang, slik at man vet hvor mange som er inne på messeområdet til enhver tid, hvem som har deltatt på messen og i hvilket tidsrom.

Tilbud for arbeidere under rigging

Mandag 16. august tilbys hurtigtester ved ankomst Trondheim Spektrum til alle arbeidere som skal jobbe med rigging.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.329