23948sdkhjf

- Et alvorlig smitteutbrudd

Det sier eier og daglig leder ved Grovfjord Mekaniske verksted, som sist fredag måtte stenge ned etter et større koronautbrudd ved verftet.

Det var sist fredag alarmen ved verftet gikk. Da ble det kjent at en av de ansatte hadde symptomer på for korona. Den positive testen kom lørdag og i løpet av søndag ble ytterlige 14 ansatte bekreftet smittet. Nedstengningen av verftet skjedde allerede fredag da mistanken om smitte oppsto. Siden verftet holder det gående også på lørdager, har nedstengningen ført til tap av mange arbeidstimer. Hvor stort tapet er og blir er vanskelig å si noe om på nåværende tidspunkt.

Berømmer kommunen

- Vi tar dette utbruddet på største alvor, og vi håper å komme i gang igjen så raskt som mulig, sier eier og daglig leder Bård Meek-Hansen til Nordlys. Han berømmer kommunens håndtering av utbruddet, og sier at samarbeidet med kommunen har vært svært godt.

- Uten den ekstraservicen vi har fått fra kommunen ville nok utbruddet fått større konsekvenser, sier Meek-Hansen.

– To dagers nedstengning høres kanskje ikke så mye ut, men 130 årsverk representerer en hel rekke arbeidstimer. Med påfølgende sykemeldinger blant de smittede blir nok dette et tap vi kommer til å måtte jobbe hardt for å hente inn. Fokuset nå er uansett å få kartlagt smitten for deretter å starte produksjonen så raskt som mulig, sier Meek-Hansen til Nordlys. Hans håp er at man kan komme i gang igjen tirsdag, men det forutsetter at alle som er blitt testet, har negative koronasvar.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079