23948sdkhjf

Satser på marine dypvannsmineraler

TechnipFMC går sammen med Wilhelmsen og NorSea inn og investerer i det norske selskapet Loke marine Minerals for å være en del av energi-forvandlingen.

Loke Marine Minerals er et selskap som driver med gruvedrift på dypt vann «deep sea mining». TechnipFMC er en medinvestor i selskapet med et eierskap på 18 prosent, mens Wilhelmsen og Norsea sammen har kjøpt 18 prosent aksjer i selskapet.

TechniFMC og Loke jobber sammen med å utvikle selvgående subsea-produksjon som skal ha minimal påvirkning på miljøet. Systemet de har utviklet gir selskapene et stort potensial på den norske kontinentalsokkelen og internasjonalt.

- Vi er svært godt fornøyd med å ha inngått et partnerskap med Loke i utviklengen av viktig teknologi og ressurser. Vår kultur, vårt samarbeid, integrasjon, innovasjon og ekspertise i robotisering av subsea-prosjekter er stort bidrag i energi-overgangen som verden nå krever, sier leder for TechnipFMC’ subsea-divisjon, Jonathan Landes til offshore-energy.biz.

Marine mineraler er av Verdensbanken, World Economic Forum og det internasjonale energibyrået (IEA) sett på en av de potensielle løsningene for å møte kravene til ren teknologi i elbil-batterier og forbrukerelektronikk.

Jan Eyvin Wang, adm. dir. for ny energisegment hos Wilhelmsen, er svært glad for å kunne bidra til det grønne skiftet med løsninger som gir mindre CO2-utslipp.

Subseaworldnews skriver at Norge er ett av få land som har formalisert et lovverk for marine mineraler. Det er ventet at norske myndigheter vil godkjenne en lisens for utforskning og produksjon i 2023.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.13