23948sdkhjf

Transportproblemer førte til at skrog ikke kom som planlagt

Skroget til den nye Randsfjordsferja «Elrond» skulle ha ankommet Hadeland onsdag morgen. Slik ble det ikke.

«Elrond» er den nye ferja som skal trafikkere mellom Horn og Tangen på Randsfjorden. Nå skriver avisa Hadeland at den første delen av ferja, skroget, skulle ha ankommet Røykenvik i Hadeland tidlig onsdag morgen. Slik ble det ikke, fordi spesialtransporten ikke fikk forlate Ormsundkaia i Oslo. Det er litt usikkert hva som er årsaken til at skroget ikke fikk forlate Oslo, men mye tyder på at transportselskapet som skulle frakte ferjedelen til Hadeland ikke hadde kjøretillatelsen i orden.

Mange forsinkelser

Tidligere i år har det kommet mange meldinger om at ferja skulle settes i drift i juli, men det har hele tiden kommet nye forsinkelser. Natt til onsdag kom det altså ytterligere en forsinkelse. Transporten fra kaia i Oslo til Røykenvik skulle ta et sted mellom fem og seks timer.

Det som nå skjer er at Kynningsrud, som står for transporten av skroget, må sende ny søknad til Vegdirektoratet, og det betyr at skroget tidligst kan være på Hadeland torsdag. Ifølge avisa Hadeland gjennomfører Kynningsrud transportoppdraget for Holland Shipyards Group i Nederland, som har bygget ferja.

"Elrond" skal frakte både passasjerer og biler over Randsfjorden.

Fagarbeiderne må vente

Verftets fagarbeidere var på plass i Røykenvik for å jobbe med de første og største ferjeseksjonene, og blant annet skulle man klargjøre heising av det første skroget. Disse arbeiderne må nå vente til transport av skroget har fått ny godkjennelse.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172